Peskov otkrio šta je Putin radio tokom debate Bajdena i Trampa

Peskov otkrio šta je Putin radio tokom debate Bajdena i Trampa

Ruski predsjednik Vladimir Putin odlučio je da spava umjesto da gleda debatu između američkog predsjednika Džoa Bajdena i republikanskog protivnika Donalda Trampa.

„Mislim da ne možete očekivati da će ruski predsjednik podesiti alarm, probuditi se usred noći i gledati debatu. Za nas to nije veliki događaj“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Debata je počela u 21 čas, što je u Moskvi 4 sata ujutro. Bajden se mučio tokom debate, često mucajući i pauzirajući, zbog čega su neke demokrate rekle da bi trebalo da se povuče iz izborne trke. Peskov je bez ironije dodao da se Rusija nikada nije miješala u izborne kampanje i da uopšte nema namjeru da komentariše debatu.

Državna novinska agencija RIA objavila je koliko puta su Bajden i Tramp spomenuli ime Vladimira Putina (po sedam puta) i Rusije (Tramp: 16, Bajden: 0).

Ruski mediji su se najviše fokusirali na Bajdenove komentare da Kremlj neće stati na osvajanju Ukrajine i da želi da ponovo uspostavi Sovjetsku imperiju i na njegov opis Putina kao ratnog zločinca, prenosi Mondo.rs.

CATEGORIES
Share This