„Nikada nisam vidio partiju ujedinjenu kao sada“ Donald Tramp pobijedio na republikanskim izborima, porazio Niki Hejl u njenoj rodnoj državi

„Nikada nisam vidio partiju ujedinjenu kao sada“ Donald Tramp pobijedio na republikanskim izborima, porazio Niki Hejl u njenoj rodnoj državi

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp (77) pobedio je na stranačkim izborima u saveznoj državi Južna Karolina, pošto je osvojio 61 odsto glasova, a njegova protivkandidatkinja Niki Hejli 39 odsto, čime se približio republikanskoj nominaciji za kandidata na predsjedničkim izborima u novembru, javljaju američki mediji.

Nikada nisam vidio Republikansku partiju ujedinjenu kao sada. Samo bih želio da možemo brže da obavimo izbore unutar stranke – rekao je Donald Tramp u subotu.

Trampova rivalka Hejli (52), koja je bila guverner Južne Karoline, čestitala je Trampu i rekla da planira da nastavi trku, iako je izgubila u još tri savezne države – Nevadi, Nju Hempširu i Ajovi.

Iz njenog izbornog štaba su rekli da planiraju da potroše više od milion dolara na reklame u 15 saveznih država koje glasaju 5. marta, koji je poznat i kao “super utorak”, navodi Vašington post.

Niki Hejl
FOTO: ERIK S. LESSER/EPA

Njen tim planira da danas i sutra poseti Mičigen, a onda će uslediti posete u bar još šest država koje glasaju 5. marta.

– Moja želja za nominacijom vođena je time što imate većinu Amerikanaca koji kažu da ne žele ni Trampa, a ni Džozefa Bajdena na mjestu predsednika. Dokle god imate većinu Amerikanca koji kažu ‘molimo vas, dajte nam šansu’, nastaviću da se borim – rekla je Hejli.

Međutim, iz Trampovog izbornog štaba odbacili su kontinuirane napore Hejli da ostane u trci za nominaciju, navodeći da joj “njena zabluda zamagljuje procjenu i da ne živi u realnom svijetu”.

Agencije

CATEGORIES
Share This