Nevrijeme: Čamci plove ulicama Njujorka (VIDEO)

Nevrijeme: Čamci plove ulicama Njujorka (VIDEO)

U Njujorku je na snazi vanredno stanje zbog poplava koje je izazvalo olujno nevrijeme, a poslije nedjelju dana uglavnom stalnih obilnih padavina, preplavljen je kanalizacioni sistem, poremećen rad metroa u najnaseljenijem gradu u SAD i mnoge ulice pretvorene su u mala jezera.

U nekim dijelovima grada palo je do 20 cm kiše, a očekuje se još padavine tokom dana, saopštili su meteorolozi, prenosi BBC.

Mnoge škole, gradski sistemi metroa, ulice i autoputevi su poplavljeni, dok je najmanje jedan terminal na aerodromu La Gvardija zatvoren tokom jučerašnjeg dana.

Na njujorškom međunarodnom aerodromu Džon F. Kenedi, zabilježeno je skoro 20 cm kiše, što je rekordna vrijednost od 1948.godine, prenosi CNN.

Ovo je po život opasna oluja. Proglašavam vanredno stanje u Njujorku, Long Ajlendu i dolini Hadson zbog ekstremnih padavina koje su prisutne širom regiona “, saopštila je u petak guvernerka Keti Hočul na platformi X (Tviter).

 Ona je pozvala stanovništvo da preduzme korake u cilju sopstvene bezbjednosti i da „ne pokušava da putuje poplavljenim putevima“.

Gradonačelnik Njujorka Erik Adams upozorio je ljude da je trenutak za „povećanu budnost i ekstremni oprez“ pošto je uvedeno vanredno stanje.

Poplave su izazvale velike poremećaje u sistemu metroa u Njujorku i prigradskoj željezničkoj liniji metroa sjever, a neke linije metroa su u potpunosti obustavljene i mnoge stanice zatvorene, prenosi Tanjug.

(Agencije) Foto:Rojters

CATEGORIES
Share This