Netanjahu: Počelo je… Cilj je pobijediti ubicu!

Netanjahu: Počelo je… Cilj je pobijediti ubicu!

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je večeras da je druga faza rata protiv Hamasa počela protekle noći ulaskom kopnenih snaga u Pojas Gaze i poručio da je cilj da se pobedi „neprijatelj ubica i osigura naše postojanje na našoj zemlji“.

Netanijahu je na konferenciji za novinare u Tel Avivu rekao da su jasni izraelski ratni ciljevi, a to su, kako je naveo, „uništenje Hamasovih vojnih i upravljačkih sposobnosti“ i „vraćanje talaca kući“.

On je dodao da je odluka o započinjanju kopnene invazije doneta jednoglasno, kako kada je reč o ratnom kabinetu, tako i kada je u pitanju bezbednosni kabinet.

„Naši komandanti i vojnici koji se bore na neprijateljskoj teritoriji znaju da iza njih stoje nacija i nacionalno rukovodstvo“, poručio je on.

Izraelski premijer rekao je da su vojnici, s kojima se sreo na terenu, odlučni da „nateraju Hamas da plati za svoje akcije“ od 7. oktobra, prenosi Tajms of Izrael.

„Oni su odlučni da iskorene ovo zlo iz sveta, radi našeg postojanja i, dodajem, za celo čovečanstvo“, poručio je Netanijahu.

(Tanjug) Foto: PAP/Newscom

CATEGORIES
Share This