Medvedev poželio novom rukovodstvu NATO i EU neuspjehe i skandale

Medvedev poželio novom rukovodstvu NATO i EU neuspjehe i skandale

– Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da su „novi zvaničnici NATO i EU rusofobi i da iza sebe imaju mnogo neuspjeha i skandala“.

„Novoimenovanima želim sve najbolje, odnosno, u prevodu sa diplomatskog jezika – maksimalne neuspjehe i strašne probleme u obavljanju dužnosti“, poručio je Medvedev.

On je istakao da je bivši premijer Nizozemske Mark Rute, koji preuzima dužnost generalnog sekretara NATO, političar koji se pretvorio u okorjelog rusofoba i odanog atlantistu.

„Rute već neko vrijeme žestoko mrzi našu zemlju. Pristalica je sve oštrijih sankcija. On će, očigledno, vjerno slijediti politiku klasika paranoidnog atlantizma“, napisao je Medvedev na „Telegramu“, prenosi Srna.

Govoreći o novom šefu evropske diplomatije Kaji Kalas, Medvedev je rekao da ona ima „dvije najvažnije osobine uspješnog evropskog političara, a to su nuklearna rusofobija i beskrajna žeđ za profitom“.

On je podsjetio da je, dok je Kalas širom zemlje histerično vikala o ruskoj prijetnji, njen muž poslovao sa ruskim kompanijama ostvarujući značajan profit.

„Kalasova se dobro razumije u zaštitu ljudskih prava. Autorka je čuvene nacističke fraze `posjetiti Evropu nije pravo, već privilegija`“, podsjetio je Medvedev.

On je naveo da je šef Evropske komisije Ursula fon der Lajen, koja je izabrana drugi put na tu dužnost, „mazohistički odana svojim prekookeanskim gospodarima i stalno priča besmislice o Rusiji, ne birajući riječi“, prenosi „Sputnjik“.

CATEGORIES
Share This