„I tada će Putin krenuti dalje“ Zelnski istakao da namjera Trampa da prekine rat u Ukrajini pomoću ustupaka može biti opasna i za Ameriku

„I tada će Putin krenuti dalje“ Zelnski istakao da namjera Trampa da prekine rat u Ukrajini pomoću ustupaka može biti opasna i za Ameriku

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da namjera republikanskog predsedničkog kandidata i bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa da prekine rat u Ukrajini pomoću ustupaka može biti opasna ne samo za Ukrajinu, već i za poziciju SAD u svijetu, jer, kako je naveo, ruski predsjednik Vladimir Putin nema namjeru da se zaustavi ako pobjedi u ratu.

Zelenski je rekao u intervjuu za Gardijan da je uvjeren da se Putin neće zaustaviti u Ukrajini i da će ići dalje ako dobije rat.

Zelenski je ocijenio da mogući dogovor Trampa sa Putinom o prekidu rata u Ukrajini neće zaustaviti ruskog predsjednika u osvajanju i da bi to značilo da je Tramp gubitnik, prenijela ja agencija RBC Ukrajina.

– I tada će Putin krenuti dalje, shvatajući da SAD više nisu tako veliki igrači, a onda će drugi autoritarni lideri drugih zemalja ući u arenu. Ovo je treći svjetski rat – naveo je Zelenski.

Tramp je više puta izjavljivao da će navodno moći da prekine rat u Ukrajini za nekoliko dana direktnim kontaktom sa Putinom.

Tramp je nedavno dao iznenađujuću najavu tokom jednog od svojih sastanaka sa potencijalnim donatorima kampanje, rekavši da bi navodno “bombardovao Moskvu i Peking, ako Rusija napadne Ukrajinu ili Kina izvrši invaziju na Tajvan”.

Agencije

CATEGORIES
Share This