Hjuston: Poziv na evakuaciju zbog poplava

Hjuston: Poziv na evakuaciju zbog poplava

U gradu Hjuston u američkoj državi Teksas za danas se prognozira pogoršanje situacije u vezi sa poplavama dan nakon što su jake oluje zahvatile region, a vlasti su upozorile stanovnike u nižim oblastima grada da se evakuišu uoči očekivanih velikih poplava.

Prema prognozi meteorologa, količina padavina od 2,5 do 7,6 centimetara po metru kvadratnom večeras će dovesti do velikih poplava, preneo je AP.

U Hjustonu je u petak 20-tak ljudi spaseno iz poplavljenog područja, uključujući one koji su se popeli na krovove svojih kuća.

Lokalni zvaničnici su saopštili da se nekoliko stotina objekata nalazi u opasnosti od poplava, kao i da je otkazana nastava u školama i da su pojedini putevi zavoreni zbog poplava.

Obilne kiše već nedeljama pogađaju Teksas i delove američke države Luizijane, a poplavljeni su delovi jugoistočnog Teksasa, severno od Hjustona.

Više od 28 centimetara kiše po metru kvadratnom palo je tokom 24 sata od četvrtka do petka ujutru u severnom predgrađu Hjustona – Springu, saopštila je Nacionalna meteorološka služba.

(Tanjug) Foto: NBC News

CATEGORIES
Share This