DeSantis: Diskvalifikacija Trampa otvara Pandorinu kutiju

DeSantis: Diskvalifikacija Trampa otvara Pandorinu kutiju

Guverner Floride i kandidat za predsjednika SAD Ron DeSantis izjavio je danas da diskvalifikacija bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa sa izbora u saveznoj državi Mejn “otvara Pandorinu kutiju”.

 

– Ideja da jedan birokrata na izvršnoj poziciji može jednostrano da diskvalifikuje nekoga sa funkcije otvara Pandorinu kutiju. Možete li da dozvolite republikanskom državnom sekretaru da diskvalifikuje Bajdena sa izbora – upitao je DeSantis, gostujući na Foks njuzu.

Tramp je uklonjen sa glasačkog listića na predsjedničkim izborima u Mejnu, na osnovu klauzule o učestvovanju u pobuni iz 14. amandmana američkog Ustava.

Državna sekretarka Mejna Šejna Belouz je prethodno saopštila da Tramp više ne može da se kandiduje za predsjednika SAD u toj saveznoj državi jer njegova navodna uloga u napadu na Kapitol 6. januara 2021. godine predstavlja kršenje 14. amandmana Ustava SAD, koji zabranjuje obavljanje javne funkcije onima koji su “učestvovali u pobuni”.

Odluka državne sekretarke Mejna uslijedila je poslije decembarske presude Vrhovnog suda Kolorada kojom je Tramp isključen sa izbora u toj saveznoj državi.

Tanjug

CATEGORIES
Share This