Čistka u grčkoj policiji nakon pogibije navijača

Čistka u grčkoj policiji nakon pogibije navijača

Grčka policija saopštila je danas da je smijenjeno pet visokih oficira koji se smatraju odgovornim za incidente tokom sukoba navijača zagrebačkog Dinama i AEK-a 7. avgusta ispred stadiona AEK-a u Atini, koji su rezultirali ubistvom navijača atinskog kluba Mihalisa Kacurisa i povređivanjem drugih navijača.

Štab grčke policije saopštio je da su smjene uslijedile zbog propusta u organizaciji koji su rezultirali nesmetanim ulaskom hrvatskih huligana u Atinu i incidentima ispred stadiona AEK u Novoj Filadelfiji, u kojima je nastradao navijač atinskog kluba, prenosi ERT.

Kako se navodi u saopštenju, dva brigadna generala i tri direktora policije suspendovani su sa svojih funkcija do donošenja konačne odluke nadležnih disciplinskih organa.

Dodaje se da su dva pomoćnika načelnika Generalne policijske uprave Atike, Dimitris Davalos i Vasilis Kalambokis, uveče 7. avgusta, bili zaduženi za operativno upravljanje slučajem od ulaska Hrvata u Atinu i odlaska na stadion AEK-a.

Istovremeno, odgovornost je pripisana dvojici direktora policije i jednom zameniku direktora za način na koji su raspolagali informacijama za prelazak huligana preko njihovog područja i nepreduzimanja mjera uprkos informacijama koje su imali.

Prethodno je zbog ovog slučaja smijenjeno sedam visokih policijskih službenika, podseća ERT.

(Agencije)  Foto:Profimedia

CATEGORIES
Share This