Brojne teme tokom debate Trampa i Bajdena

Brojne teme tokom debate Trampa i Bajdena

 – Američki predsednički kandidati aktuelni i bivši predsednik SAD Džozef Bajden i Donald Tramp diskutovali su o brojnim temama tokom televizijske debate, između ostalog i o veteranima, slučaju Stormi Danijels, narkomaniji, crnoj zajednici u SAD tokom kojeh su izneli različite stavove i optužili jedan drugog za brojne stvari.

Tramp je Bajdena optužio da je nesposoban i da je unazadio brojne stvari tokom mandata, dok je Bajden sa druge strane, za Trampa rekao da ima „moral ulične mačke“ i podsetio na slučaj Stormi Danijels koja je tvrdila da je imala odnose sa Trampom.

Tramp je negirao te navode uz tvrdnju da je ceo slučaj bio montiran i da su ga vodile demokratske sudije.
Bajden je Trampa optužio i da nema smisla za američku demokratiju i naveo da je njegovo predsedavanje bilo najgore u istoriji SAD.

 Na konstataciju novinara da je broj narkomana porastao za vreme i Trampa i Bajdena, Tramp je rekao da se to dešava zbog velikog broja ljudi koji prelaze granicu.

Na pitanje o godinama Bajden je rekao da je bio najmlađa osoba ikada izabrana u Senat, a da je sada najstariji.

„Ovaj tip je tri godine mlađi i mnogo manje kompetentan. Samo pogledajte zapisnik. Vidi šta sam uradio. Vidite, preokrenuo sam užasnu situaciju“, rekao je Bajden.

Sa druge strane Tramp je rekao da je uradio kognitivni test i da je u dobroj formi kao i pre 25, 30 godina.

„Verovatno sam malo lakši, ali sam u dobroj formi kao i pre mnogo godina. Osećam se veoma dobro“, rekao je Tramp.

(Tanjug) Foto: AP Photo/Gerald Herbert

CATEGORIES
Share This