Amerika snosi krivicu ako Rusija napreduje u UKR

Amerika snosi krivicu ako Rusija napreduje u UKR

Poljski ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski pozvao je predsedavajućeg Predstavničkog doma SAD Majka Džonsona da dozvoli glasanje o novoj američkoj pomoći Ukrajini i poručio da bi Džonson bio kriv ukoliko zakon ne bude usvojen, a Rusija napreduje na bojnom polju.

U obraćanju istraživačkom centru Atlantskog saveta, Sikorski je napomenuo da je Džonson „u prošlosti toplo govorio o Ukrajini“.

„Zato bih voleo da zna da ceo svet gleda šta će uraditi i ako dodatna pomoć ne bi prođe (Kongres SAD) i Ukrajina pretrpi preokrete na bojnom polju biće njegova odgovornost“, istakao je poljski šef diplomatije.

Džonson je raspustio Predstavnički dom na dve nedelje, a prethodno nije stavio na glasanje paket pomoći od 60 milijardi dolara za Ukrajinu, koji je izglasan u Senatu ranije ovog meseca.

„Kriminalna porodica diktatora pomaže i podržava ubilačku invaziju ruskog predsednika Vladimira Putina na Ukrajinu“, rekao je Sikorski, misleći na vojnu pomoć koju Iran i Severna Koreja navodno pružaju Moskvi.

Dodao je bi rezultat ruske pobede u Ukrajini bilo prisustvo većeg broja „siledžija“ na svetskoj političkoj sceni, pozivajući Majka Džonsona da „dozvoli da demokratija ide svojim tokom“.

(Tanjug)

CATEGORIES
Share This