Svih šest „Jugovića“ u Njemačkoj

Svih šest „Jugovića“ u Njemačkoj

Ko će biti novi vladar Evrope u rukometu? Pitanje je na koje ćemo odgovor dobiti 28. januara. Ipak, favoriti su identični kao i na nekim od prethodnih šampionata. Francuska, Švedska, Danska, Španija, Njemačka… Ovo je najuži krug favorite, a da li neko može da ih poljulja vidjećemo.

Čak “šest Jugovića” pokušaće da napravi dobar rezultat u Njemačkoj i obraduje svoju naciju, tu su Srbija, BiH, Hrvatska, Crna Gora, Severna Makedonija i Slovenija. Neki od njih potajno se nadaju medalji.

Kada Srbija nastupa u bilo kom sportu očekivanja javnosti su prevelika, često nerealna, a kada je tako, po navici dođe razočaranje. Ipak, ove godine i nema neke prevelike pompe, Orlovi već dugo čekaju na ozbiljan rezultat na velikim rukometnim takmičenjima, atmosfera je takva da se svi potajno nadaju iznenađenju. Prolaz grupe u kojoj su još Island, Crna Gora i Mađarska je “pod moranje”, a kasnije šta se uradi…

FOTO: RKZAGREB/INSTAGRAM
FOTO: RKZAGREB/INSTAGRAM

Navikli smo da su Hrvati kolovođe i predstavnici balkanskih zemalja, godinama unazad mazili su navijače medaljama, međutim ovaj put nije tako. Mnogo je otkaza, mnogo i problema u reprezentaciji, pa bi i veliko iznenađenje bilo da se dođe do nekog odličja.

BiH nikada nije osjetila slast pobjede na evropskom prvenstvu. Da budemo jasni, niko od njih ni ne očekuje da prođu grupu ili urade nešto još veće, jer je takvo nešto u domenu nemoguće misije. Ipak mogli bi bar do tog istorijskog rezultata, prve pobjede u na evropskim šampionatima, a njihov treći protivnik u grupi, reprezentacija Gruzije je baš rival po mjeri, pa neka “zavrnu rukave”, dobro se oznoje i konačno ostvare trijumf.

FOTO: RUKOMETNI SAVEZ BIH
FOTO: RUKOMETNI SAVEZ BIH

Od Sjeverne Makedonije i Crne Gore ne očekujemo da prođu grupu, dok bi Slovenci mogli napraviti takav poduhvat. Velika su očekivanja, ali realnost je nešto sasvim drugo. Ukoliko se u borbu za medelju uključi bilo koja ekipa sa prostora bivše Jugoslavije to će biti veliko iznenađenje. Ipak, nikad nećemo dobiti odgovor na pitanje, da li bi ujedinjeni mogli da pokorimo Evropu? Prepustimo se mašti I uživajmo u rukometu.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This