Pravda sporija od puža!

Pravda sporija od puža!

Svi su čuli za staru izreku „Pravda je spora, ali dostižna“, međutim onaj ko je smislio ovu izreku, na sreću nije imao uvid u rad Okružnog  suda u Bijeljini.

Ako i postoji pravda u Okružnom sudu u Bijeljini, onda je ona sporija i od puža,  a to se vidi na na suđenju  Milenku Tomiću. Radi se o čovjeku koji je bio bokserski trener i koji je seksualno zlostavljao trinaestogodišnu djevojičicu koju je vodio na takmičenja u boksu, a zatim prijetio njenim roditeljima kada su odlučili da ga prijave policije.

Međutim, oni su ga ipak prijavili i on je odmah uhapšen. Bijeljinsko tužilaštvo je u ovom slučaju uradilo dobar posao, istraga je završena prije vremena, određen mu je pritvor, podignuta optužnica i kada su svi mislili da će ovaj slučaj završiti kako treba, tada na scenu stupa Okružni sud u Bijeljini.

Šta se sve dešavalo tokom ovog suđenja, kakvi ustupci su učinjeni za odbranu su pokazali da nas više ništa ne može iznenaditi u pravosuđu.

Optuženi pedofil i njegovi advokati na sve načine pokušavali su da razvuku ovo suđenje, a u tome su imali svesrdnu podršku Sudskog vijeća.

Šta je sve urađeno u njegovu korist, govori i podatak da je sud odobrio da se vještače „Seksualna maštanja i fantazija optuženog“!?!? Mnogi pravnici sa kojima smo razgovorali ostali su bez teksta kada su čuli šta je sudsko vijeće pomenutog suda odobrilo.

A na pitanje zašta je to sve rađeno, postoji samo jedan odgovor, a to je da bi Tomić izašao na slobodu.

Pa tako za deset dana, odnosno 1. februara, biće pune dvije godine kako se nalazi u pritvoru i on će po zakonu biti pušten na slobodu.

Zašto je dvije godine trebalo da se završi ovaj postupak zna samo predsjednik sudskog vijeća, ali se bojim da će javnost ostati bez ovog odgovara.

Optuženi pedofil će zbog trojice sudija izaći na slobodu i tako će imati mogućnost i da pobjegne.

Da li će sudija odgovorati za ove propuste, neće sigurno, pošto nijedan od njih da sada nije odgovorao. Samo je pitanje i da li će imati obraza da roditelje zlostavljane djevojčice pogleda u oči, kada ih sretne?!

Autor: Goran Obradović

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This