Muke s majstorima

Muke s majstorima

Većina građana odavno je osjetila muke s majstorima, a posebno ovlaštenim serviserima.

Pored već poznatih problema i borbe za egzistenciju, građani su sada suočeni i s još jednim problemom, i to onim koji, kako kažu, najviše ubija, a to je nedostatak dobrih majstora.

Jedan takav problem pogodio je i Banjalučanina koji je morao platiti popravak pokvarenog uređaja, iako je on bio u garanciji.

Problem je nastao kada je ovlašteni serviser preko noći otputovao u Njemačku i nikoga nije bilo da ga zamijeni. Naravno, nikakve odgovornosti servisera nema, a kupci su ostavljeni na milost i nemilost.

Istovremeno građani su suočeni s popravkom pokvarenih aparata uopšte, jer više ne znaju kojem majstoru da vjeruju. Najgore u svemu je što se kvari rekordan broj tek kupljenih uređaja, pa se postavlja pitanje da li postoji neko ko kontroliše kakvi se uređaji prodaju na domaćem tržištu.

Majstora nema, oni provjereni su otišli iz BiH, odnosno Republike Srpske, pa se na prste jedne ruke mogu prebrojati građani koji nisu iskusili ovu vrstu životne muke.

Istovremeno, nekolicina majstora koji su ostali imaju pune ruke posla, pa sada diktiraju i cijene i vrijeme popravke.

Jedni će reći da smo sami krivi za to, jer kada je majstora bilo na pretek niko ih nije dovoljno cijenio, ali je sada priča potpuno drugačija.

Naravno da je tu i opcija da sami popravite kvar, ali ipak, oni teži slučajevi, ne mogu bez adekvatnih majstora, pa je građanima savjet kada već zapadnu u ovu vrstu problema, da se dobro naoružaju strpljenjem i ne gube živce.

Nikola Morača

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This