Marić: Dodik se čas dodvorava EU, čas Amerikancima

Marić: Dodik se čas dodvorava EU, čas Amerikancima

“Milorad Dodik se čas dodvorava EU i Amerikancima, a čas ih napada, što pokazuje koliko je teška situacija u kojoj se nalazi i da nad njom nema kontrolu“, mišljenja je politički analitičar Ivana Marić.

Ona je, gostujući u emisiji “MAT” BN televizije, rekla da Dodik sve više mora da utiče na izborni rezultate da bi ostao na mjestu na kojem jeste, a što mu je, kako ona kaže mi, prije 15 godina bilo garantovano.

“On je nekada imao apsolutnu većinu. Sada je svjestan da mu opada moć. Izgubio je sve partnere, kao partneri su mu ostali samo diktatorski režimi. On ne može ni na zapad ni sa istok, tako da je zaista u nezavidnoj situaciji”, navodi Marićeva.

Komentarišući postavljanje Igora Dodika na mjesto organizacionog sekretara SNSD-a Mariveća kaže da dovođenje i postavljanje člana porodice na bitne pozicije u stranci nije dobro i dovodi do bunta u stranci i njenog osipanja.

“Prvi put kad Dodik izgubi vlast u Republici Srpskoj doći će sigurno do osvete ljudi prema kojima se nije fer ponašao do sada. Ne mislim na fizičku nego na političku osvetu. Ono što je on njima radio vjerovatno će osjetiti na svojoj koži”, objašnjava Ivana Marić.

Ne možete vladati sami, a najbolji primer šta se dešava kada u stranku dovodite porodicu Dodik ima u porodici Izetbegović, zaključuje Marićeva.

(BN)

CATEGORIES
Share This