„I Srbima i Bošnjacima je interes da imaju najbolje međusobne odnose“

„I Srbima i Bošnjacima je interes da imaju najbolje međusobne odnose“

„Prirodno je da Srbija gleda šta se dešava u BiH u najmanju ruku što veliki broj naših sunarodnika živi u BiH, a Srbija je i potpisnik i garant Dejtonskog mirovnog sporazuma“, istakao je Miloš Vučević, ministar odbrane Srbije u emisiji MAT BN TV.

Srbija je zainteresovana da BiH bude u miru i stabilna, da funkcioniše na principu saglasnosti sva tri naroda i dva entiteta, istakao je Vučević.

“Ako hoćete da kažem kao Srbin, a ne kao ministar ili kao građanin Srbije, nacionalni interes Srbije i Srba bi bio da imamo najbolji mogući odnos sa Bošnjacima, kao i sa Hrvatima u BiH. Ja bih volio da Srbi i Bošnjaci imaju najbolje moguće odnose kao što vjerujem da je i Bošnjacima nacionalni interes da imaju najbolje odnose sa Srbima i da BiH i Srbija imaju najbolje moguće odnose. Ja stvarno ne znam ko bi mogao bliže i bolje da sarađuje”, kaže Vučević i dodaje:

“Srbija priznaje BiH kao državu u punom kapacitetu, ali mi vidimo BiH kao državu koja je definisana kroz dejtonski sporazum i Ustav BiH, državu od tri konstitutivna naroda Bošnjaka, Srba i Hrvata i dva eniteta, Republika Srpska i FBiH”.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This