Govnjiva motka u pravosuđu

Govnjiva motka u pravosuđu

Pravosuđe BiH nalazi se na ozbiljnoj prekretnici, a put kojim sada krene odrediće sudbinu generacija koje su spletom čudnih okolnosti ostale na ovim prostorima.

Da li će taj put biti put pravde ili nekog novog oblika korupcije isključivo zavisi od političke volje, jer je narod odavno digao ruke.

Korupcije je uvijek bilo i u daleko uređenijim sistemima od ovog našeg koji smo patentirali, ali se barem zna da onog ko je jamio čeka odgovarajuća kazna.

Hapšenja nekadašnjeg prvog obavještajca BiH, a posebno predsjednika Suda BiH, samo potvrđuju ono što se već odavno zna, da reforma pravosuđa nije mogla proći gore i da su nosioci pravosudnih funkcija duboko involvirani u teška krivična djela.

Za očekivati je da u narednom periodu počnu padati i druge glave koruptivne aždaje koja je do kostiju oglodala sistem i gotovo uništila nadu svakog normalnog čovjeka da vrijedi živjeti u ovoj zemlji.

Ako je jedan predsjednik Suda BiH odlazio na egzotična putovanja, sastajao se i primao luksuzne poklone od presuđenih kriminalaca, možemo samo nagađati šta su radili i još uvijek rade njegove kolege na pozicijama u sudovima širom BiH, odnosno Republike Srpske i Federacije BiH. Posebno uznemirujuće je pretpostaviti šta su nosioci pravosudnih funkcija nudili zauzvrat.

I tako dok god govnjiva motka ne proradi u punom kapacitetu i reformisanom pravosuđu i ne potjera iza rešetaka sav ološ koji se nakotio i zasjeo na kičmu napaćenog naroda, nada u bolje sutra biće iluzija.

Autor: Nikola Morača

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This