Da kupimo mašinicu za šišanje?

Da kupimo mašinicu za šišanje?

Skuplji hljeb, meso, banane. Skuplje mlijeko, deterdžet za suđe, gorivo i čokolada. Biće nam skuplje i šišanje, ljepljenje cipela i mijenjanje rajsferšlusa.

Zbog najavljenih novih cijena, mnogi se sa razlogom pitaju da li će im biti jeftinije kupiti mašinicu za šišanje od odlaska u salon. Jer, priča se uveliko da će frizeri svoje usluge povećati i do 30 odsto. Kažu da su im skupe farbe i šamponi, skuplja kirija, struja i voda.

Jedna frizerka poručuje da će već za koji dan biti novi cjenovnik biti na snazi. Kod nje će u startu šišanje biti skuplje za 5 KM. Feniranje i pramenovi još i skuplji. I muški berberini podići se svoje usluge. Bar za 3 marke, kažu neki.

Ako vam se odlijepi đon ili potroši guma na potpetici, e i to ćete platiti skuplje. Umjesto 10 ili 15 maraka, koliko su uglavnom koštali najčešći “obućarski zahvati”, to preračunajte u cijenu koja će biti za oko 20 odsto veća.

Ako kupite dugačke pantalone i treba ih skratiti ili vam se pokvari rajsferšlus na jakni, i to će vas koštati skuplje. Kažu šnajderi, poskupljenje će biti simbolično, ali će biti skuplje.

Na poskupljenja svega i svačega kao da smo oguglali. Valjda navikli da se hranimo skuplje nego Evropljani, da nam patike koštaju koliko i u Njemačkoj, a flašica vode skoro kao u Austriji.

Pristali smo da se vozimo u krševima, radimo za male plate i da sanjarimo o odmorima. Ne smeta nam i što su akcijske cijene najčešće samo šarena laža, meso se kupuje i na 200 grama, a ako se nema novca za lijek, onda se on i ne pije.

Nije da se neko ponekad ne požali, ali olako se i pređe preko svega. Navikli nas na onu: “ćuti, dobro da je živa glava”. A na glavi kosa. I ne treba nam mašinica. Nas šiša kako ko stigne. I koliko hoće.

Autor: Željka Knežević

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This