Vučić saopštio: Nema kapitulacije ni predaje Srbije

Vučić saopštio: Nema kapitulacije ni predaje Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da građanima ima da poruči pet stvari, a da je najvažnije da neće biti kapitulacije niti predaje Srbije.

On je za TV Hepi kao prvu stvar izdvojio da ljudi moraju da razumeju trenutak u kojem se nalazimo i koji je za Srbiju najteži jer nema ni 10 metara prolaza a da NATO nije oko nas.

Kao drugu stvar on je naglasio da kada besni rat u Ukrajini niko ne razume posebne okolnosti i prilike i ono što se dešavalo 1999, niti našu priču o teritorijalnom integritetu i suverenitetu. Vučić je rekao da je treća stvar to što se pravimo da se ništa nije desilo i da je za nas sve isto, iako se mnogo toga teškog desilo.

On je kao četvrtu stvar izdvojio to što niko iz državnog rukovodstva nije pisao bilo kakav plan ili predlog. „Pisali su ga zapadni moćnici iz Nemačke i Francuske, to su oni kojima je neko iz UN vratio mogućnost da donose odluke u vezi Beograda i Prištine“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima peta stvar je to što su građani zabrinuti i slušaju svašta. „Moraju da budu zabrinuti, ali da znaju da mi ne pada na pamet da potpiusujem kapitulaciju Srbije. Oni da mi govore šta je plan jer to znam bolje, znam svaki detalj, sitnicu. Ja sam plan doneo u Skupštinu i objasnio koliko je loše, ali moramo da ostanemo u pregovorima.

Neće biti kapitulacije ni predaje, nedvosmisleno sam im stavio do znanja da se Srbija neće saglasiti sa ulaskom KiM u UN. Ispunite obavezu ZSO, a ja kažem da Albanci to neće“, rekao je on. Dodao je da je spreman na razne kompromise, ali da Albanci neće ništa učiniti.

„Srbija je spremna, fer, ponaša se kao ozbiljan činilac“, rekao je Vučić. On je dodao i šestu stvar, a to je ponašanje opozicije, jer kako kaže „pametnjakovići govore da merim parama našu svetu zemlju“. Istakao je da je to krajnja neodgovornost jer su ćutali kada su palili naše svetinje i proglašavali nezavisnost.

„Nisu oni zabrinuti, već deo naroda koji vidi u kakvoj smo teškoj situaciji. Zna narod da ću da štitim srpske interese, ne brinem za sebe već za budućnost. Znate zašto su ovi koji viču zabrinuti, jer ništa nisam potpisao u Briselu. Tada im je sve propalo. Tada su postali naglo zabrinuti jer nemaju šta drugo da ponude građanima Srbije. Šta da im ponude i ko, Ponoš, Obradović, Jeremić? Je l’ to šala.

Narod bi crkavao od gladi. Trebalo im je manje od 3 dana da unište državu“, rekao je Vučić. Prema njegovim rečima samo „takvi neodgovorni tipovi“ se nadaju da će neko neki loš potez da učini. „Radovali bi se tome a ne pobedi Srbije. Mada u ovim uslovima nema pobede, već je važno da sačuvamo Srbiju. Ne moraju da brinu, ništa epohalnio se neće desiti ali moramo racionalno da pristupimo pomirenju sa Albancima, ali nisam optimista jer znam ko je na suprotnoj strani. Kurti svoj spas vidi u napadima na Srbe i provokacijama“, rekao je Vučić.

(Tanjug)  Foto:Schreenshot/tv hepi

CATEGORIES
Share This