Zvezdi i Partizanu stigao poziv za učešće u Evroligi

Zvezdi i Partizanu stigao poziv za učešće u Evroligi

Crvena zvezda i Partizan dobili su pozivnice za narednu sezonu Evrolige, baš kao i ostali timovi koji nemaju licencu za učešće u eliti.

Kako se navodi, iz Barselone, gdje se nalazi sjedište ove organizacije, stigao je poziv na adresu klubova koji nemaju licencu, a u njoj se navode svi uslovi koji moraju da ispune da bi i sljedeće godine igrali Evroligu, saznaje Meridian Sport.

Ono što odmah upada u oči – svaki tim će morati da izdvoji tačno milion evra za igranje Evrolige u sezoni 2024/25. Sama pozivnica košta 750.000 evropskih novčanica, dok još 250.000 stoji depozit za troškove suđenja, čime dolazilo do nerealne brojke od milion evra.

Jasno je da ovom pozivnicom Evroliga potvrđuje da želi da u svom sastavu i naredne sezone vidi beogradske velikane, a ostaje da se vidi da li su oni spremni da plate ovaj iznos. Ukoliko to ispune, izvjesno ćemo ih gledati u eliti.

Sljedeće sedmice je sastanak Borda Evrolige, nakon kog bi mnoge stvari trebale da budu jasnije.

Podsjetimo, prethodnu sezonu Evrolige je osvojio Panatinaikos, koji je savladao Real u berlinskom finalu (95:80). Što se tiče srpskih timova, Partizan je sezonu okončao na 11, a Crvena zvezda na 16. mjestu, pa nijedan od dva tima nismo imali prilike da vidimo u doigravanju.

(Sportal) Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

CATEGORIES
Share This