„Zmajevi“ poraženi od Engleza: Debakl u finišu meča

„Zmajevi“ poraženi od Engleza: Debakl u finišu meča

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine predvođena novim selektorom Sergejom Barbarezom poražena je večeras u prijateljskom meču od Engleske.

Susret igran na „Sent Džejms Parku“ završen je rezultatom 3:0 u korist „Tri lava“, a prvo ime susreta bio je golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Nikola Vasilj, koji je većim dijelom meča spašavao „zmajeve“.

Ipak prvi put je kapitulirao golom Palmera u 60. minuti sa bijele tačke, a onda i u 86. kada je pogodio Arnold, da bi debakl „zmajevi pretrpjeli trećim golom u finišu kada je pogodio Kejn.

Utakmicu je od prvog minuta očekivano obilježila ofanzivna igra Engleza, a prvo ime u prvih pola sata meča u redovima reprezentacije Bosne i Hercegovine bio je golman Nikola Vasilj.

U prvoj velikoj šansi Englezi su se našli već u devetom minutu. U sjajnoj situaciji bio je Votkins kojeg je odlično uposlio saigrač Palmer, ali je njegov pokušaj uspio ukrotiti Vasilj.

Odbrana „zmajeva“ odlično je odrađivala posao i u nastavku meča, a domaćini su u 28. minutu ponovo bili blizu vodstva. Nakon ubacivanja iz kornera stvorila se velika gužva pred golom reprezentacije BiH. Za loptu se izborio Konsa i šutirao, ali je ponovo Vasilj dokazao zašto je sada on prva „jedinica“ bh. reprezentacije.

Bez prilike u prvom poluvremenu nisu bili ni puleni selektora Sergeja Barbareza. U 33. minutu izblokiran je pokušaj Gazibegovića, a u 41. minuti Hajradinović je dobro šutirao, međutim pokušaj je završio pored gola.

Do odlaska na odmor Nikola Vasilj je upisao i treću odbranu u samom finišu, te se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Sličan razvoj situacije na terenu gledali smo i u nastavku meča. U 53. minuti Palmer je šutirao ali je neko od bh. igrača izblokirao skrenuo lotu u korner. Minu kasnije Konsa je propustio šansu.

Tahirović je u 59. minuti faulirao Konsu i zaradio žuti karton, a nakon intervencije iz VAR sobe sudija je pokazao na bijelu tačku. Nikola Vasilj je pročitao namjeru Palmera, ali je lopta ipak završila u mreži za 1:0 u 60. minutu.

Vasilj je bio na visini zadatka i u 72. minutu kada je Kejn pobjegao Ahmedhodžiću, raspalio po lopti iz velike udaljenosti, ali je golman bh. tima bio na mjestu.

Arnold u 86. minutu pogodio za 2:0, a igra „zmajeva“ potpuno se raspala u finišu kada je u 89. pogodio za 3:0 Kejn.

Za „Gordi Albion“ meč sa „zmajevima“ bio je važna provjera prije svega za meč sa Srbijom kojim počinju nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Tim Gareta Sautgejta izabrao je bh. tim kao test jer načinom igre poprilično sliče „orlovima.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine narednu prijateljsku utakmicu igraće u nedjelju kada će gostovati reprezentaciji Italije.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This