Za 10 godina osvojila 15 medalja i fali joj još samo jedno zlato (FOTO)

Za 10 godina osvojila 15 medalja i fali joj još samo jedno zlato (FOTO)

Atletičarka Ivana Vuleta je sigurno uz Milicu Mandić, dvostruku olimpijsku prvakinju, najuspješnija srpska sportistkinja 21. vijeka.

Skakačica udalj je u nedjelju osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu.

Ivana Vuleta, nekada Španović, djevojka iz Zrenjanina, već dugo sa prebivalištem u Novom Sadu, postala je u nedjelju u Budimpešti šampionka svijeta u skoku udalj na otvorenom sa državnim rekordom od 7,14 metara, piše Sportal.

To je nastavak nevjerovatne serije rezultata u proteklih nešto više od godinu dana tokom koje je Ivana stigla do svjetskog zlata u dvorani u Beogradu u martu 2022, a nešto kasnije u avgustu u Minhenu postala je evropska prvakinja. Početkom godine u Istanbulu osvojila je evropsku bronzu u dvorani.

Najimpresivnije kod Ivane je kontinuitet uspjeha. Već više od deset godina je u samom vrhu sporta i u tom periodu je osvojila čak 15 medalja na najvećim takmičenjima.

Sve je počelo svjetskom bronzom u Moskvi 2013. godine. Nastavljeno je svjetskom bronzom u dvorani 2014, a kasnije iste godine osvojeno je i evropsko srebro na otvorenom.

U Pragu 2015. godine, Vuleta je postala šampionka Evrope u dvorani, a u Pekingu je stigla do druge svjetske bronze na otvorenom.

IVANA VULETA
FOTO: MICHAEL BUHOLZER/EPA

Tokom 2016. osvaja svetsko srebro u zatvorenom, evropsko zlato na otvorenom i na kraju bronzu na Olimpijskim igrama u Riju.

U Beogradu 2017. ponovo dolazi do evropske krune u dvorani, da bi 2018. godine postala i vladarka planete u zatvorenom. Evropsku krunu u zatvorenom odbranila je u Glazgovu 2019.

U nevjerovatnoj kolekciji nedostaje još samo olimpijsko zlato, a za to će imati priliku u Parizu sljedeće godine.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This