Vrijeme je da pokažu od čega su: Odbojkaši Srbije ispustili mjesto za Pariz, evo šta ih čeka u borbi za Olimpijske igre

Vrijeme je da pokažu od čega su: Odbojkaši Srbije ispustili mjesto za Pariz, evo šta ih čeka u borbi za Olimpijske igre

Niz od dva vezana poraza doveo je u nepovoljan položaj izabranike Igora Kolakovića kada je u pitanju plasman na Olimpijske igre.

Ipak, daleko od toga da je sve izgubljeno i da Plava četa nema način da se domogne najveće sportske smotre. Nakon Sjedinjenih Američkih Država (3:1), i Argentina (3:2) je uspjela da nadigra odbojkaše Srbije. Premda su poslije 2:0 naši momci uspjeli da se rezultatski vrate i imaju prednost u petom setu, ipak nisu imali dovoljno snage za veliki preokret.

I to ih je stavilo u nezavidnu situaciju kada je u pitanju plasman na FIVB rang listi. Prije utakmice između Argentine i Srbije, Kuba je ostvarila veoma bitnu pobjedu pošto je u pet setova savladala Francusku. Nakon što je Plava četa kiksom u okršaju sa Gaučosima ostala bez 1,77, zaostatak za ovom selekcijom i ujedno glavnim konkurentom sada je 7,07 bodova.

Izvjesno je da izabranici Igora Kolakovića nemaju prostora za greške i kikseve u finišu i da će morati da nađu brzo rješenje za oporavak i povratak na pobjednički kolosijek jer ih već u ponoć očekuje duel protiv Kanade. Ukoliko slave u Otavi, mogli bi da zarade i preko deset bodova.

Kako do Olimpijskih igara?

Svaki meč u Ligi nacija se bodovno računa za FIVB rang listu, na osnovu koje će 24. juna će biti odlučeno pet preostalih učesnika turnira u Parizu. Prednost prilikom odabira imaće selekcije sa kontinenata koji još nemaju predstavnike, što u ovom momentu znači da će jedna viza izvjesno pripasti Egiptu. Preostale četiri su trenutno u rukama Italije, Slovenije, Argentine i Kube. Srbija je na prvom mjestu ispod crte, piše Sportal.

Nakon što okončaju drugu sedmicu, odbojkaši Srbije se sele u Ljubljanu gdje će im tokom posljednje rivali biti Kuba, Turska, Poljska i Slovenija. Nakon posljednjeg meča ove faze biće jasnija slika oko toga kako finiš dočekuju Kolakovićevi puleni, a selektor je naglasio da bi volio da direktan okršaj sa Kubancima odluči o tome ko će u Pariz.

– Igramo protiv Kanade, pa imamo još jedan turnir na kom ćemo se sresti sa Kubom i ja bih volio da taj duel odluči o tome ko će ići na Olimpijske igre – rekao je između ostalog kormilar državnog tima Srbije posle poraza od Argentine.

Kada je najveći rival u pitanju, Kubu sem okršaja sa Srbijom čekaju i utakmice protiv Bugarske i Poljske.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This