Veliko priznanje: Jokiću nagrada igrača godine u NBA

Veliko priznanje: Jokiću nagrada igrača godine u NBA

Prema mišljenju američkog portala „Sporting Njuz“, Nikola Jokić je igrač godine u NBA ligi.

U tradicionalnom izboru ovog portala ističe se da je centar Denvera zbog svojih partija zaslužio da ponese ovu titulu.

– Uz poštovanje Janisa Adetokumba, Šaja Gildžusa-Aleksandra i Luke Dončića, Jokić je naš NBA igrač godine. Nisu vam potrebni fensi brojevi da pokažu zašto je na vrhu, kao što smo istakli kada je osvojio našu nagradu 2022. Gledajte ga kako igra i odmah je vidljivo zašto je tako poseban – piše u tekstu Sporting Njuz.

Jokić je prošle godine ostao uskraćen za MVP prošle sezone djelimično zato što neki glasači nisu smatrali da zaslužuje da bude u tom svetom krugu igrača koji su tri puta osvajali ovo priznanje, dodaje ovaj portal.

– Jokiću više nije moguće uskratiti nagradu — jednostavno je predobar. Šestostruki Ol-star je definitivno dokazao tokom prošlogodišnjeg šampionata da je najbolji igrač lige, a zadržao je nivo igre i ove godine. Ima strašne skokove, možda i najbolji flouter u istoriji lige, on je najbolji centar dodavač svih vremena i neuzastavljiv je na postu. Jokiću ostaje samo pitanje gdje će završiti u debati za sva vremena – piše Sporting Njuz.

Jokića i Denver sada očekuje plej-of NBA lige, a serija između Nagetsa i Lejkersa kreće u nedjelju ujutro od 2.30 po našem vremenu.

Agencije

CATEGORIES
Share This