UEFA sastavila spisak od 40 fudbalera: Ko će zablistati u 2023?

UEFA sastavila spisak od 40 fudbalera: Ko će zablistati u 2023?

Evropska fudbalska federacija UEFA sastavila je spisak od 40 fudbalera koji bi trebalo da dožive punu afirmaciju u predstojećoj 2023. godini.

 

Uslov je da igrač nastupa u nekom od evropskih klubova i da ima najviše 21 godinu, listu su prethodnih godina činili igrači poput Erlinga Halanda, Džamala Musijale, Rodriga, Džuda Belingema…

Ove godine, napravilo se mjesta i za defanzivca Crvene zvezde Strahinju Erakovića kojeg su iz UEFA posebno apostrofirali.

– Nametnuo se kao prvi štoper Zvezde u prošloj sezoni kada je klub osvojio drugu uzastopnu duplu krunu. Bio je dio reprezentacije Srbije koja se plasirala u Ligu A Lige nacija, kao i u timu za Svjetsko prvenstvo u Kataru – stoji u opisu Erakovića.

Talentovani defanzivac ima 21 godinu i prema procjeni Transfermarkta drugi je najvrijedniji igrač u Super ligi Srbije sa 7.000.000 evra, 1.000.000 manje od klupskog kolege Mirka Ivanića.

Svojim igrama, Eraković je privukao pažnju i inostranih klubova, pa se Zvezda nada dobroj zaradi u slučaju njegove prodaje.

Na listi se nalazi i lijevi bek AZ Alkmara Miloš Kerkez koji je rođen u Vrbasu, ali i pored srpskog porijekla nastupa za reprezentaciju Mađarske.

(SrpskaCafe)

CATEGORIES
Share This