U žalosti i Jokićev Denver: Poginuo bivši košarkaš Partizana (33), navijači ga pamte po atraktivnim zakucavanjima

U žalosti i Jokićev Denver: Poginuo bivši košarkaš Partizana (33), navijači ga pamte po atraktivnim zakucavanjima

Bivši košarkaš Partizana, Dru Gordon, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u svojoj 33. godini, potvrdili su brojni američki mediji

Upitanju je stariji brat Erona Gordona, košarkaša Denvera i saigrača Nikole Jokića.

Bivši NBA igrač Dru Gordon (33) poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Portlandu u Oregonu u četvrtak, potvrdio je njegov agent Kalvin Endruz i Nagetsi za ESPN.

Gordon je odigrao devet utakmica za Filadelfiju tokom sezone 2014/15.

Rodom je iz San Hozea u Kaliforniji, a Gordonovo profesionalno košarkaško putovanje uključivalo je i avanture u Dži ligi, Srbiji, Sardiniji, Turskoj, Francuskoj, Litvaniji, Poljskoj, Ukrajini i tri različita tima u Rusiji. Igrao je na UCLA i Novom Meksiku, piše Sportal.

Iza njega su ostali supruga Anđela i troje dece.

Dru Gordon je profesionalnu karijeru počeo upravo u Partizanu, čiji je bio član u sezoni 2012/13. Iako nije odigrao čitavu sezonu u beogradskom klubu, navijači ga pamte po atraktivnim zakucavanjima i blokovima, a nakon povrede u finišu pomenute sezone na njegovo mjesto stigao je Žofri Lovernj.

Posljednju sezonu proveo je u Japanu, gdje je nastupao za Zefir Fukuoku.

Uvijek je bio velika podrška bratu Eronu, slavio je s njim titulu, a od njega se sada opraštaju mnoge zvijezde i klubovi. Američki mediji još nisu saopštili više detalja o nesreći.

Agencije

CATEGORIES
Share This