Srpkinja (18) osvojila dva svjetska zlata u bikini fitnesu

Srpkinja (18) osvojila dva svjetska zlata u bikini fitnesu

Požarevačka bodibilderka Milena Miletić ostvarila je veliki uspjeh, osvojivši svjetsko zlato u juniorskoj, zatim i seniorskoj konkurenciji u bikini fitnesu.

Milena trenira u fitnes klubu od 14. godine, a sada ima 18 godina i učenica je Požarevačke gimnazije.

Pripreme za takmičenja, kaže, traju tokom cijele godine. Trenira u teretani svakodnevno i ima specijalan režim ishrane kako bi postigla idealnu definiciju mišića. Bukvalno svakog dana radi na svojoj figuri koju prezentuje na dan takmičenja, a takmiči se u jednoj kategoriji „bikini fitnes”, navodi portal ebranicevo.com.

Milena je prošle godine osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, a ove godine se u Srbiju vratila sa zlatom iz Španije.

„Mislim da je Svetsko prvenstvo idealna završnica za jednog sportistu, da u svoj grad donese dva zlata, tako da sebe mogu danas da nazovem prvakom sveta“, istakla je za ebranicevo.com. Milena i zahvalila se na podršci gradu Požarevcu i svojoj porodici, a zatim se oglasila na svom Instagram profilu:

„Neki su mi takođe govorili i da bolje ne pokušavam ništa, da ću se samo razočarati u sve, jer nikada u istoriji Srbije se nije desilo da bikini takmičarka uđe u finale i vrati se sa medaljom. Eto mene, nakon cele dve godine takmičenja, donosim kući, u svoj grad, u svoju zemlju ne jedan, nego dva svetska zlata i menjam istoriju srpskog bodibildinga. Slušati na bini dva puta himnu Srbije, na Svetskom prvenstvu, i dalje za mene zvuči nerealno…“, navela je ona, prenosi b92.

CATEGORIES
Share This