Srebrni košarkaši Srbije na prijemu kod Vučića

Srebrni košarkaši Srbije na prijemu kod Vučića

Košarkaška reprezentacija Srbije na prijemu je kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića nakon osvojene medalje.

 

Svečani prijem počeo je u 19 časova, da bi se potom proslava srebrne medalje nastavila ispred Skupštine grada od 20 časova.

Članovi reprezentacije su stigli u punom sastavu pošto je sa njima bio i Boriša Simanić koji je na turniru ostao bez bubrega.

– Dame i gospodo, šampioni svijeta, ja sam već bio sa momcima i rukovao se i čestitao im pa smo ušli u ovu salu pa hoću da im kažem veliko hvala i da je pred njima velika odgovornost u teškim uslovima i velikim pritiskom i kada je malo ko u njih vjerovao, a ja jesam i zaista jesam i znao sam da imaju šampionsko srce i šampionsku energiju i znao sam da će vratiti zemlji više od onoga šta im je dala. Uz posebnu zahvalnost Boriši Simaniću, heroju iz Manile… Reći ću vam kako su uspjeli da ujedine našu zemlju – rekao je Vučić.

– Bošnjak je Boriši ponudio bubreg što je nevjerovatno. Mi svi čekamo zlato iz Pariza, a vidio sam da Lebron Džejms najavljuje najjaču ekipu i mi imamo priliku da im pokažemo ko je najbolji na svijetu. Nema kuknjave i mi ćemo da se pripremamo. Mali dio oko države što je mi to ispunjavamo u hitnim rokovima i zahvalan sam terapeutima, ljekarima, porodicama ovih momaka i ljudima iz saveza, ministru sporta, olimpijskog komiteta i svima drugima čestitam i zahvaljujem se i cijela Srbija vas mnogo voli. Šampioni, do zlata iz Pariza – rekao je predsjednik Srbije.

Oglasio se onda i Predrag Saša Danilović, predsjednik Košarkaškog saveza Srbije.

– Poštovana gospodo… Šampioni… Nemam mnogo toga da kažem i ne bih da zadržavam jer želim javno da iskažem dubok naklon i poštovanje svim ljudima i stručnom štabu sa Pešićem i Gagi Radovanoviću jer on zna zbog čega. Ovo je prelijepo ljeto za košarkašku Srbiju, juniori i basketaši imaju zlato, a imamo i srebro sa Mundobasketa. Hvala predsjedniku na divnom prijemu, toliko od mene.

Potom je za mikrofon stao Svetislav Pešić.

– Hvala predsjedniku na zvaničnom prijemu i maloprije ste sve rekli i sve vidjeli, kao i svi ostali jer ono što smo mi vidjeli, a da vi niste je da su se ovi momci baš dobro pokidali i dali zadnji atom snage da stignemo do ovdje gdje smo stigli. Ne ovom prilikom, drugi put ću o procesu i vi biste voleli da se priča o rezutlatu. Moram da kažem da taj proces koji nas očekuje do Olimpijskih igara je mnogo teži nego što je bio do ove titule ili odlaska do Olimpijske igre jer su očekivanja sada još veća. Siguran sam da imamo dovoljno vremena, a najvažnije je da smo osjetili u Manili je jedno oduševljenje naših navijača. Možda nismo bili najbroniji, ali smo bili najglasniji. I to je stvarno dalo nekakvu snagu i istovremeno smo osjetili narod odavde putem medija i svega ostalog i to je u svlačionici povećavalo motivaciju i posvećenost i veliku odgovornost igrača koji su znali da iza njih stoje naši navijači. Tako da ovom prilikom treba reći da mi igramo za Srbiju, ali igramo za naš narod i anvijače koji nas podržavaju i mi to osjećamo. Druga motivacija nije potrebna, potrebna je pomoć koju nismo imali. Neka država nastavi da pomaže i to je dovoljno. A može i malo više – rekao je Svetislav Pešić.

B92

CATEGORIES
Share This