Srbija je zemlja sporta – zlatni niz koji nema kraja

Srbija je zemlja sporta – zlatni niz koji nema kraja

Nije lako pobrojati šta smo sve uzeli ove godine… Izdvojili smo 10 veličanstvenih rezultata za samo nešto više od jednog meseca! A bilo ih je i još.

Neverovatni sportski uspesi Srbije kulminirali su u nedelju. Tada smo imali dan koji će zlatnim slovima biti upisan u istoriji našeg sporta. Počeli su košarkaši, nastavili fudbaleri odbojkaši, a završio Novak. Dan u kome smo uživali, ali i plakali, skakali, nervirali se… I na kraju – bili ponosni do neba. A kako i da ne budemo?

Pokušali su mnogi da odgovore na pitanje: u čemu je tajna. Različita su mišljenja. Od srpskog inata, preko ogromnog rada, pa do natprosečnog talenta. Šta god da je, jedna stvar je potpuno jasna i oko nje se svi slažemo – DNK Srbije je sport.

Teče nam u genima. Doživljavamo i preživljavamo svaki sekund važnog sportskog meča toliko lično i toliko živimo za to. Niko drugi tako ne shvata sport. Možda zato i nisu tu gde smo mi. Nismo slučajno na vrhu. I to ne traje slučajno decenijama. Nema u sportu slučajnosti.

Moguće je jednom, dva puta imati sreće… Ali na duže staze sreća je faktor koji se zaslužuje krvavim radom. Baš onakvim kakav je Aleksa Avramović prikazao u dresu Srbije. Sreća se zaslužuje kada noću gledaš rivala i pokušavaš da smisliš kako da ga nadmudriš na terenu.

DVA MESECA NESTVARNIH USPEHA

EP za košarkaše (U17)

zlatna medalja

EP u atletici

Ivana Vuleta

zlatna medalja

EP u basketu 3×3

zlatna medalja

US open

Novak Đoković

titula

SP za košarkaše

srebrna medalje

EP za odbojkašice

srebrna medalja

Vimbldon

Novak Đoković

vicešampion

EP u vaterpolu

polufinale

EP u atletici

Angelina Topić

finale

EP za odbojkaše

1/4 finala (zasad)

(Kurir)

CATEGORIES
Share This