Srbija izvukla egal protiv Bugarske i rezervisala učešće na EP (VIDEO)

Srbija izvukla egal protiv Bugarske i rezervisala učešće na EP (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, prvi put poslije 24 godine.

 

Izabranici Dragana Stojkovića remizirali su u Leskovcu protiv Bugarske rezultatom 2:2 u posljednjem kolu kvalifikacija za EP, a zahvaljujući činjenici da Crna Gora nije pobijedila Mađarsku, “orlovi” su izvadili vizu za Njemačku.

Od samog početka meča Srbija je preuzela terensku inicijativu, prvi je zaprijetio Kostić udarcem koji je završio pored gola, dok su Đuričić i Gudelj šutirali prvo u golmana Bugarske.

To kao da je najavilo ono što će se dogoditi u 16. minutu, Tadić je izveo korner poslije kojeg je Babić pogodio prečku, a loptu je od odbitka ugurao u gol Miloš Veljković.

Imala je Srbija još jednu priliku kada je udarac glavom Mitrovića poslije centaršuta Kostića s lijeve strane uspio da odbrani Naumov.

Treba napomenuti i odličan udarac Despodova koji je iskosa sa lijeve strane zatresao prečku gola Srbije, dok je na drugoj strani pokušaj Kostića u korner odbio Naumov.

Terenska dominacija Srbije ogledala se i u broju udaraca u prvom poluvremenu (11:1), a slično je počelo i u drugom kada je Mitrovićev gol poništen jer je lopta prethodno izašla van terena.

Iliev je posegnuo za promenom kada je Minčeva zamenio Georgi Rusev koji je u 59. minutu uspio da izjednači rezultat preciznim udarcem unutar kaznenog prostora.

Nedugo zatim, zamijenio je i Stojković koji je umjesto Đuričića uveo Vlahovića, no pravi šok uslijedio je u 69. minutu.

Sijevnula je kontra Bugara koju je povukao kapiten Kiril Despodov, fudbaler PAOK-a ušao je u kazneni prostor i zatresao mrežu “orlova”.

Ponovo je reagovao Stojković izmenama kada su, umjesto Lukića i Živkovića ušli Ilić i Radonjić, Srbija je pokušavala da probije često preko lijevog boka, no izjednačenje je stiglo poslije centaršuta Tadića koji je pronašao Srđana Babića, a Banjalučanin i fudbaler Spartaka odlično reagovao glavom i pogodio.

Ušli su Mladenović i Maksimović umjesto Kostića i Mitrovića kako bi tim dobio čvrstinu u odbrani.

Bugari su nakon toga prikazali veoma dobru igru i u nekoliko navrata prijetili srpskom timu, međutim promjene rezultata nije bilo iako je Vlahović imao odlični priliku kada je Naumov odbranio njegov udarac iskosa s desne strane.

Na kraju, Srbija nije doživjela poraz u Leskovcu, ali je dobila opomenu pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Sportske.net

CATEGORIES
Share This