Sjajan uspjeh šampionke BiH Sare Marić

Sjajan uspjeh šampionke BiH Sare Marić

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan organizovao je danas prijem za člana lokalnog DŽudo kluba „Mladost“ Saru Marić, koja je osvojila zlatnu medalju na seniorskom prvenstvu BiH u Mostaru i novčano je nagradio za uspjeh na šampionatu BiH, ali i za medalje koje osvaja u kontinuitetu.

Marićeva je u kategoriji preko 78 kilograma ostvarila tri sigurne pobjede i tako se, nakon uvjerljivog trijumfa na prvenstvu Republike Srpske, okitila titulom šampionke u BiH u seniorskoj konkurenciji.

„Ovo je još jedan uspjeh u mojoj karijeri i veliki iskorak za budućnost, jer je ovo nastavak odličnih rezultata koje sam imala u mlađim uzrasnim kategorijama. Želim da zahvalim trenerima Sejdi Tataru i Borislavu Bogdaniću, koji su dali veliki doprinos osvajanju ove medalje“, istakla je Marićeva i dodala da je u avgustu očekuje nastup na Balkanskom prvenstvu.

Sakan je pohvalio rezultate Marićeve u ovoj godini, ali i ostalih kotorvaroških džudista, koji su istinski sportski ambasadori opštine Kotor Varoš.

„Svojim radom i zalaganjem oni ostvaruju izvanredne rezultate i zato sam iskoristio priliku da Marićevu novčano nagradim za uspjeh na šampionatu BiH, ali i za medalje koje osvaja u kontinuitetu jer na najbolji način predstavlja našu lokalnu zajednicu“, istakao je Sakan.

Osim Marićeve, značajan uspjeh na nedavno održanom prvenstvu BiH u Mostaru ostvarila je i talentovana Darija Danilović osvajanjem trećeg mjesta, što je potvrda dobrog rada u klubu svijetle tradicije.

Treneri DŽudo kluba „Mladost“ Sejdo Tatar i Borislav Bogdanić zahvalili su Sakanu što u kontinuitetu podržava ovaj kolektiv.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This