Selektor ne vidi problem: Piksi ne želi da podnese ostavku na mjesto trenera fudbalske reprezentacije Srbije

Selektor ne vidi problem: Piksi ne želi da podnese ostavku na mjesto trenera fudbalske reprezentacije Srbije

Dragan Stojković Piksi nema namjeru da podnese ostavku na mjestu selektora reprezentacije Srbije poslije razočarenja na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Piksi smatra da je dao sve od sebe, i da se po njegovom mišljenju reprezentacija nije obrukala uprkos tome što je zauzela posljednje mesto u grupi sa dva boda i jednim postignutim golom.

Zbog svega toga Stojkovića u narednom periodu očekuju razgovori sa prvo prvim čovjekom FSS Draganom Džajićem, a potom i sa predsjednikom države Aleksandrom Vučićem.

U ugovoru koji je FSS sklopi sa Stojkovićem stoji da u slučaju ostavke, Piksiju sleduje iznos od milion evra, i to je jedan od glavnih problema oko ostavke aktuelnog selektora, koje moguće da neće ni biti.

Dragan Stojković Piksi
FOTO: ANNA SZILAGYI/EPA

Ako se u kom slučaju u FSS odluče da okončaju saradnju sa Stojkovićem sljeduje im težak posao u smislu pronalaska novog selektora. Od domaćih trenera na to mesto pretenduju Slaviša Jokanović i Aleksandar Janković, dok se već uveliko govori o tome da bi u slučaju otkaza Stojkoviću, na njegovo mjesto mogao da sjedne strani selektor.

Bilo kako bilo, ko god bude vodio reprezentaciju očekuju ga veliki zadaci.

Srbiju u septembru očekuju obaveze u Ligi nacija, gdje će se takmičiti u najjačoj A diviziji, a rivali u grupi će biti Španija, Danska i Švajcarska, sve učesnici nokaut faze na Evropskom prvenstvu.

U decembru će Srbija dobiti rivale u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine, a borba za plasman na Mundijal u SAD, Meksiku i Kanadi će krenuti od marta mjeseca 2025. godine.

Agencije

CATEGORIES
Share This