Šarapova se vraća, ali..

Šarapova se vraća, ali..

Neki ruski mediji su prošle nedjelje požurili da objave vijest da se Marija Šarapova vraća tenisu, jer je objavila video kako naporno trenira u teretani. Darija Savil, udato Gavrilova, bivša ruska a sada australijska teniserka, čak je to potkrepila izjavom da „niko ne vežba tako ako ne želi da ponovo da igra.“

I cijela priča je ispala donekle tačna. Bivša petostruka Grend slem šampionka dohvatiće se reketa, ali onog za piklbol.

„Igraću četvrtog februara, i to ne protiv bilo koga. Igraću sa Džonom Mekinroom, Štefi Graf i Andreom Agasijem. Tog dana će se u Majamiju, na stadionu Hard Rok kafe, održati drugi Slem u piklbolu“, otkrila je Ruskinja koja se prije četiri godine penzionisala, prenosi „Sport klub“.

Kaže da joj nije svejedno, iako igra u potpuno novom sportu koji u SAD hvata nevjerovatan zalet. Piklbol se igra sa reketima sličnim onima za padel. „Mogu da kažem da se ponovo osjećam veoma kompetitivno i da sam veoma nervozna. Ne mogu da dočekam da vas sve vidim“, obratila se Šarapova ljubiteljima novog sporta.

Neće Maša biti jedini bivši teniski šampion koji će se uhvatiti reketa za piklbol. Džek Sok, bivši pobjednik mastersa u Parizu (savladao Filipa Krajinovića u finalu 2017) i Vimbldona u dublu, već se preselio na ovaj teren, ali ne kao bivša zvijezda, nego kao profesionalac.

Kažu da u Americi sve više tenisera za koje nema mjesta u vrhu ovog sporta prelazi na piklbol, jer njegova popularnost brže raste nego što se povećava broj kvalitetnih igrača. Uz to, kažu, ko je igrao tenis, lako se navikne na ovaj sport.

Naravno, egzibicija koju će Šarapova odigrati početkom februara u Majamiju, ne isključuje da se jednog dana možda vrati i tenisu, ali su sada šanse mnogo manje. Prvo zato što sama Marija nije to nigdje rekla, a drugo jer je enigma njenog povratka treninzima sada riješena. Sprema se za egzbiciju sa legendama tenisa.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This