Rud zatečen saznanjem o Đokoviću: „Nisam znao“

Rud zatečen saznanjem o Đokoviću: „Nisam znao“

Norveški teniser Kasper Rud bio je vidno iznenađen činjenicom da je nastup Novaka Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa pod znakom pitanja.

Novak je slavio nad Fransiskom Serundolom posle pet setova, ali je doživeo i povredu kolena, dok je otprilike u isto vreme Rud igrao protiv Tejlora Frica.

Rud je Amerikanca savladao u četiri seta, da bi se kasnije pojavio na konferenciji, kada je čuo da Novak još uvek ne zna da li će moći da izađe na teren u sredu.

Novak je najveći izazov, ali je rekao da čeka na magnentnu rezonancu…

„Nisam znao o tome dok niste to rekli sada. Njegovo je telo i odlučiće šta je najbolje. Ako izađe na teren, to ne menja ništa. Daću sve od sebe, pet setova je naporno. Naravno da će se to dodatno osetiti. Nadam se da će izaći na teren, biće šteta ako se ne pojavi, ali spremaću se kao za svaki meč i da budem spreman za sredu“, rekao je Rud.

Rud i Đoković su prošle sezone igrali finale Rolan Garosa, u kojem je Novak odneo rutinsku pobedu.

„Možete da kažete da je drugi najbolji na šljac, često sam gubio od njega. Mnogo dobro čita igru, dobro se kreće, teško je pogoditi vinere i fizički je tu, nikada se ne lomi, osećate da bi mogao, ali to ne radi. Igra dva meča četiri sata, nisam gledao danas, ali sam video da je imao brejk zaostatka u četvrtom setu. Možda ne igra sa toliko spina kao Rafa, ali ima druge kvalitete“.

Novak je igrao više od devet sati u poslednja dva dana i on je samo čovek.

Novak je Novak, biće spreman, ili dati sve od sebe da bude spreman. Ja imam 25, on ima 37 godina. To ne znači mnogo, igrao je malo više sati ovde nego ja. Moji mečevi nisu bili toliko dugi i pokušaću to da iskoristim.“

Rud je na putu do četvrtfinala pobeđivao Meligeni Alveša, Davidoviča Fokinu, Ečeverija i Frica.

„Poslednja tri meča su bila dobra. Teška sekcija žreba, mnogo teških igrača. Nije uvek važno igrati tri perfektna seta, treba da budem dovoljno dobar da pobedim u pet setova. Ako hoće da me pobede, moraju protivnici da igraju tri dobra seta. Potrudiću se da ih nateram da se muče, volim da igram na šljaci, radi to dobro poslednje tri godine ovde, ali ću pred sobom imati najteži izazov u našem sportu“, istakao je Rud.

Đoković protiv Ruda ima skor 5-1.

B92.sport
(B92)
CATEGORIES
Share This