Ronaldo za njega tvrdio da je buduća velika zvijezda, a na kraju je završio u zatvoru zbog kokaina

Ronaldo za njega tvrdio da je buduća velika zvijezda, a na kraju je završio u zatvoru zbog kokaina

Već na zalasku karijere, mnogi smatraju Kristijana Ronalda za jednog od najvećih fudbalera svih vremena.

Mnogi su se pitali ko će naslijediti njega, ali i Lionela Mesija kada oni budu okačili svoje patike o klin, da li će im neko parirati, a portugalska zvijezda je prilikom jednog intervjua istakla da smatra da će njegov sunarodnik Fabio Paim imati blistavu budućnost.

On je sa samo 13 godina uspio da zaradi čak 300.000 funti, dok su navijači u Portugalu dolazili da ga posmatraju i gledaju njegov talenat.

– Ako misliš da sam ja dobar, pričekaj da vidiš Fabija Paima – rekao je jednom prilikom Ronaldo tokom 2003. godine kada je potpisivao za Junajted.

Vrlo brzo je i sam Paim sebe “krunisao” za igrača boljeg od Kristijana Ronalda.

– Bio sam stvarno poseban. Možda sad ispadam neskroman, ali istina je to što vam govorim. Ronaldo je uz svoj trud i naporan rad došao do onoga što i zaslužuje, ali kada sam imao isto zalaganje, bio sam bolji od njega. Tehnika mi je bila bolja, bio sam mali Ronaldinjo. Kao što vidimo, nije tehnika ta koja nas negjde vodi. Vjerujem da bi trebalo da mi da i jednu od Zlatnih lopti – rekao je Paim.

Međutim, umjesto da ga gledamo u nekom od najboljih evropskih ili svjetskih klubova, Paim je dotakao dno života. Nestao je sa mape, što i ne čudi, pošto je upao u probleme sa zakonom zbog kojih je godinu dana proveo u ozloglašenom zatvoru Kaksijas.

Svoj novac je nemilice trošio na automobile, žene i zabavu. Već sa 22 godine upao je u vode iz kojih nije uspio da se izvuče, pa je 2019. godine uhapšen zbog posjedovanja pet grama kokaina. Pod sumnjom na trgovinu drogom, smješten je u pomenuti zatvor koji je bio smješten nedaleko od sjedišta Fudbalskog saveza Portugalije, pa je doslovno mogao da gleda svog nekadašnjeg saborca kako trenira.

Posljednji klub bio mu je poljski trećeligaš, Starovice, a po izlasku iz zatvora se prisjetio svih dešavanja.

– Bio sam tamo sa razlogom i nikada nisam pomislio “Kristijano Ronaldo je tamo. I ja bih morao da budem tamo. Zatvor je bio stvarno težak i za mene i za moju porodicu, ali meni je bilo dobro. Naučio sam da ono što je lako nije dobro za tebe. I nisam više mogao da imam takav stil života da moram da radim i da imam dostojanstvo. Život mi je sada mirniji. Siguran sam da ću da napravim neke greške, jer sam čovjek, ali zatvor nije bio mjesto za dečaka poput mene – rekao je Paim, prenosi Telegraf.

CATEGORIES
Share This