“Pucajte, i dalje ćemo igrati najbolju košarku na planeti!”

“Pucajte, i dalje ćemo igrati najbolju košarku na planeti!”

Iako se očekivalo da će bombe zaustaviti sve u zemlji, pa tako i sport to se ipak nije dogodilo.

I to ponovo zbog srpskog inata.

Naime, poslije samo nekoliko dana od početka bombardovanja, košarkaši Crvene zvezde i Partizana odigrali su vječiti derbi na Kalemegdanu u znak protesta, navodi Sportal.

Na teren su izašli sa majicama na kojima je bila iscratana meta, a odigranom utakmicom poslala je jasnu poruku: “Pucajte, i dalje ćemo igrati najbolju košarku na planeti!”.

https://twitter.com/sdcz1945/status/845224790696833024?s=20

Međutim, ovo nije jedini derbi koji se odigrao u nemogućim okolnostima.

Igrao se i Kup Jugoslavije u košarci. Zbog nemogućih uslova, Budućnost je proglašena šampionom jer je bila i prva u regularnom dijelu sezone.

Ali, tadašnji KSJ organizovao je Kup. Na lisit učesnika bili su Partizan, FMP, Radnički sa Krsta i Beopetrol. U finalu su snage odmjerili FMP i Parni valjak, a pobjeda je pripala crno-bijelima sa 80:69. Najefikasniji bio je Tomašević ubacivši 21 poen, dok je na drugoj strani sjajnu partiju pružio Dejan Milojević sa 26 pogodaka.

A samo četiri dana prije početka agresije na SR Jugoslaviju odigrao se i vječiti derbi u fudbalu. Iako se znalo šta slijedi, Partizan i Zvezda odigrali su utakmicu, kao i uvijek, na najvišem mogućem nivou u tom momentu.

Mrežu su tada zatresli Mihajlo Pjanović i Gojković, dok su za Partizan pogađali Mateja Kežman i legenda kluba iz Humske, Saša Ilić.

Sportal

CATEGORIES
Share This