Proglašeni najbolji sportisti i sportski kolektivi Opštine Gacko

Proglašeni najbolji sportisti i sportski kolektivi Opštine Gacko

Načelnik opštine Gacko, dr Ognjen Milinković, danas je nagradio dostignuća u sportu i godišnja priznanja dodijelio sportskim kolektivima i pojedincima sa područja opštine, koji su ostvarili zapažene rezultate u protekloj godini.

„Ovo je jedan skroman dug Opštine Gacko prema vama. U ime Opštine i u svoje lično ime zahvalio bi vam na postignutim rezultatima i na predstavljanju Gacka u Republici Srpskoj i šire. Vi predstavljate Gacko na  najbolji mogući način, a Opština će i dalje biti uz vas“, rekao je načelnik Milinković.

Član Kik – boks kluba „Tigar“, Milan Babić proglašen je za najboljeg sportistu Opštine Gacko za 2022. godinu u individualnim sportovima. Titulu najboljeg Babić je ponio i u 2021. godini.

Nagradom za najboljeg sportistu, drugu godinu zaredom, potvrdio je svoj rad.

„Izdvojio bi učešće u Reprezentaciji Srbije što mi je velika želja od kad se takmičim u kik boksu. Na prvenstvu Srbije sam bio drugi, na prvenstvu Balkana osvojio sam prvo mjesto, na Evropskom peto, mada sam i tu bio blizu medalje“, rekao je Babić i dodao da ove godine na Svjetskom prvenstvu u Portugalu očekuje dobre rezultate.

Trener Kik – boks kluba „Tigar“ Veselin Đuričić proglašen je za najboljeg trenera Opštine Gacko za 2022. godinu. Prema njegovim riječima, nagrada je satisfakcija za uložen veliki rad.

„Napravili smo dobre sportske rezultate u prošloj godini i nadam se da ćemo u ovoj godini biti još bolji. Mlada snaga, Mirjana Mastilović istakla se na Balkanskom kupu gdje je osvojila prvo mjesto. Matej Mučibabić je bio treći na prvenstvu svijeta, a očekujem da će se ove godine okititi titulom prvaka Evrope u juniorskoj konkurenciji. Moji takmičari rade za Reprezentaciju Srbije što je dodatni stimulans“, istakao je Đuričić.

Najuspješniji klub i ove godine je Ženski odbojkaški klub „Gacko“, dok je odbojkašica Dejana Tovarišić, najbolji sportista Opštine Opštine Gacko za 2022. godinu, u kolektivnim sportovima.

„Čast svim sportistima je da se održi jedna ovakva manifestacija. Zahvaljujem se svom timu jer ovo ne smatram kao ličnu nagradu, mi smo kolektiv i uspjeh je došao zajedničkim trudom svih nas“, naglasila je Tovarišić.

Matej Mučibabić, član Kik – boks kluba „Gacko“ proglašen je za najboljeg mladog sportistu Opštine Gacko za 2022. godinu.

Na svečanosti su proglašeni i perspektivni sportisti i to: Filip Slijepčević iz Fudbalskog kluba „Mladost“, Ivana Mirić iz Streljačkog kluba „Mladost“, Mirjana Mastilović iz Kik – boks kluba „Tigar“, Čedomir Košutić iz Šahovskog kluba „Mladost“, Simonida Gajić iz Džudo kluba „Gacko“, Marija Koprivica iz ŽOK „Gacko“, Marko Okiljević iz Muškog odbojkaškog kluba „Gacko“ i Luka Janjić iz Omladinskog košarkaškog kluba „Gacko“.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Opština Gacko.

 

Opština Gacko

CATEGORIES
Share This