Prekinut meč Novog Pazara zbog uslovne slobode „Srebrenica Genocid“: Navijači okačili transparentno, skidao ga Adem Ljajić

Prekinut meč Novog Pazara zbog uslovne slobode „Srebrenica Genocid“: Navijači okačili transparentno, skidao ga Adem Ljajić

Haos na meču u Novom Pazaru, gdje gostuje Radnički iz Niša.

Meč plej-auta u Superligi Srbije između Novog Pazara i Radničkog iz Niša prekinut je zbog ponašanja domaćih navijača. U trenucima kada je njihov tim imao prednost zbog pogotka Adema Ljajića, navijači tima iz Novog Pazara razvili su transparentan „Genolac u Srebrenici“ i natjerali delegate utakmice da uz konsultacije sa glavnim arbitrom prekine meča.

Delegat Radisav Mutavdžić i sudija Jovan Šegrt donijeli su odluku da se prekine meč nakon samo dvadesetak minuta igre, a sve zbog transparenta. Igrači su kao znak sudije napustili teren i pauzu je trajala nekoliko minuta, a za to vreme je sa ljudima na tribini komunicirao Adem Ljajić.

Najbolji igrač Novog Pazara uticao je na navijače da uklone spornu parolu, što se desilo nekoliko minuta kasnije. U međuvremenu su zbog odluke delegata i arbitra na terenu letjele odlomljene stolice sa tribine, ali su incidenti okončani i meč je nastavljen.

Podsjećamo, utakmica Novog Pazara i Radničkog iz Niša nema rezultatski značaj za domaći tim jer je već obezbijedio opstanak u elitnom društvu srpskog fudbala. Veoma blizu tog cilja su i gosti, pošto im je i bod na posljednjem meču u sezoni garantuje izbjegavanje baraže. 

Mondo

CATEGORIES
Share This