Pravda je zadovoljena: Da nije bilo kuknjave Embida bilo bi i 4, Nikola Jokić je MVP NBA lige ponovo

Pravda je zadovoljena: Da nije bilo kuknjave Embida bilo bi i 4, Nikola Jokić je MVP NBA lige ponovo

Pravda je zadovoljena – Nikola Jokić je MVP NBA ligi, ponovo. Priznanje za najboljeg igrača se vratilo u ruke onoga kome zaista pripada, kome je pripadalo i prošle godine, kada je odlučeno da ga odnese drugi.

Prošlu sezonu NBA lige je obilježio Nikola Jokić, koji je najvećim djelom zaslužan za to što su Denver Nagetsi prvi put u svojoj istoriji postali šampioni.

Srbin je imao statistiku od 24.5 poena, 11.8 skokova i 9.8 asistencija, bio je čovjek od koga je zavisila igra celog tima i to ne bilo kog, već tima koji je došao do šampionskog prstena, ali to nije bilo dovoljno.

Nije bilo dovoljno to što niko nije mogao da ga zaustavi, što je centar koji je dijelio više asistencija od plejmejkera, što se poigravao sa svim odbranama, nadmudrivao sve, nije bila dovoljna statistika, estetika, MVP je bio Džoel Embid.

I dok su mu se tražile mane, dok se sve za šta jeste i nije kriv ili odgovoran pripisivalo njemu, dok se vodila medijska hajka u kojoj je objašnjavano zašto nije zaslužio da treći put zaredom osvoji MVP priznanje, on je na terenu sve to bacao u vodu, ali na taj način nije uspio da dobije ovu bitku.

U ligi gdje se propagira nešto sasvim drugo nije moglo da se desi da momak koji toliko odudara od svega tamo još jednom bude najbolji, treću put zaredom, što je možda bilo i ključno.

Prvi put je moglo, drugi put je nekako prošlo, ali bi treći bilo previše.

Tako su smišljani razlozi, prodavana je demagogija, a on je samo igrao ne obazirući se ni na šta, kao i obično.

U jednom trenutku je to postao argument – ne treba da bude proglašen najboljim jer mu do toga nije stalo.

Za to vrijeme je njegov najveći konkurent u toj trci plakao i kukao na sva usta kako silno želi priznanje, kako ne može da podnese da mu još jednom izmakne, kako mu uvijek nedostaje tako malo. I zaista je uspio. Džoel Embid je svoje priznanje iskukao.

Ne stranu svi njegovi igrački kvaliteti i sve što je postigao, MVP je postao zahvaljujući tužnoj priči, prenosi Sportal.

Dobar dio onih koji su o tome odlučivali, ali i oni čije se mišljenje o ovoj temi vrijednuje, brzo su rekli da je takva odluka bila greška.

Obično se na takva priznanja čeka drugo, ali to sada nije bio slučaj. Čim je počela nova sezone bilo je onih koji su se izvinjavali, opravdavali ili jednostavno rekli da su se ogrešili o Srbina.

A da nije bilo tako, mi bismo danas pričali o istoriji, jer bi Jokić bio prvi košarkaš koji je osvojio četiri uzastopna MVP priznanja. To do sada nikada nije uspio niko da uradi.

Ovako se izjednačio sa Lerijem Birdom, Bilom Raselom i Viltom Čemberlenom, koji su po tri puta uzastopno birani za najbolje, što uopšte nije mala stvar, ali ostaje žal jer je šansa zaista postojala i jer je zaslužio, ali nije se dalo, ili nisu dali.

Ako je sudeći prema onome kako trenutno igra, niko ne bi smio da se kladi da ova nagrada neće biti prva u tom nizu od četiri ili više, ali… O tom potom.

Srpska info

CATEGORIES
Share This