Prati ga 12 miliona ljudi, a on se divi Đokoviću

Prati ga 12 miliona ljudi, a on se divi Đokoviću

Najbolji srpski i svjetski teniser Novak Đoković ostvario je 33. uzastopnu pobjedu na Australijan openu. Ovoga puta jači je bio od Tejlora Frica sa 7:6 (7:3), 4:6, 6:2, 6:3, a jedna fotografija na mrežama privukla je veliku pažnju.

Na društvenim mrežama veliku pažnju je privukla fotografija nakon meča na kojoj je Novak Đoković sa jednim guruom na Australijan openu, koji je, kao i čitav svet fasciniran srpskim asom.

– Divno upoznavanje sa Novakom! Ostati na vrhunskom učinku više od dvije decenije u nevjerovatno konkurentnom teniskom krugu je izvanredno. Vaša posvećenost i razumijevanje tijela i uma predstavljaju izvanredan primjer za druge. Sve najbolje u predstojećim mečevima – napisao je Sadguru na Instagramu, piše Sportal.

 

Da je ovo poznanstvo veoma značilo i Đokoviću pokazuje njegov potez na mrežama. Podijelio je fotografiju sa Sadguruom i napisao:

– Hvala Vam Sadguru što ste me posjetili i gledali moj meč – Đoković na Instagramu.

Svi se pitaju zapravo ko je Sadguru?

On je osnivač i šef “Isha fondacije” u Indiji. Fondacija, osnovana 1992. godine, predvodi ašram i joga centar sa obrazovnim i duhovnim aktivnostima. Sadguru predaje jogu od 1982. Autor je bestselera Njujork Tajmsa “Karma”, koju je poklonio Đokoviću, što se vidi i na fotografijama.

Čest je govornik na međunarodnim forumima i zalaže za zaštitu životne sredine od klimatskih promjena, pokrenuvši mnoge inicijative.

Godine 2017. dobio je “Padma Vibhushan”, drugu najveću civilnu nagradu Indije, za doprinos duhovnosti i humanitarnim aktivnostima.

CATEGORIES
Share This