“Poluvrijeme”: Politika jača od fudbala

“Poluvrijeme”: Politika jača od fudbala

U četrnaestoj epizodi emisije “Poluvrijeme” naš gost je bio Nebojša Šatara, sportski novinar portala Mondo.ba. Ovu emisiju smo najviše posvetili analizi utakmica četvrtfinala.

Krenuli smo od petka i parova, koji bar po imenima, su trebali da nam ponude atraktivan fudbal.

Španija je savladala Njemačku. Međutim, utakmicu je obilježila jedna sporna situacija kada je Kukurelju lopta pogodila u ruku, međutim sudija nije ni pogledao VAR nego je utakmicu nastavio sve do gola Merina.

Portugal i Francuska nisu opravdali status jedne tako velike utakmice. Duel je otišao na penale, a bolji sa bijele tačke su bili “trikolori”.

„Francuska je komplikovana zemlja. Vidjeli smo da je Mbape pozvao sve da glasaju za ljevicu, jer ako budu glasali za desne, on neće igrati. On ne želi da igra za zemlju gdje je vlast takva“, ispričao je Šatara.

Pored situacije sa Mbapeom dotakao se i Ronalda i njegovog učešća na Evropskom prvenstvu.

“Drago mi je što je Portugal ispao zbog Ronalda. Uvijek mi je bio antipatičan. Mislim da je selektor Portugala napravio grešku što ga je gurao”, rekao je Šatara te je dodao da je očigledno da Ronaldo ima ogroman uticaj.

U subotu, u onom prvom terminu sastali su se Engleska i Švajcarska. I u ovom duelu smo vidjeli šutanje jedanaesteraca, a Englezi su izgleda prevazišli dječije bolesti kada je šutanje penala u pitanju, tako da san o tituli još uvijek živi.

U onom večerenjem terminu, Nizozemska je bila bolja od Turske iako je gubila. Četa Ronalda Kumana je za šest minuta preokrenula ekipu Vinćenca Montele i tako zauzela svoje mjesto u polufinalu Evropskog prvenstva.

Kada su u pitanju parovi polufinala, svoja koplja ukrstiće Španija i Franuska odnosno Nizozemska i Engleska.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This