Pogledajte koja je cijena razlaza sa Piksijem

Pogledajte koja je cijena razlaza sa Piksijem

Nastavlja se saga oko mogućeg odlaska Dragana Stojkovića Piksija sa klupe fudbalske reprezentacije Srbije.

Očigledno je da Piksi ostavku ne namjerava podnijeti, a dođe li do jednostranog prekida saradnje to će koštati bogatstvo.

Jednostrani prekid saradnje predviđa obeštećenje od milion evra, ali to važi za obje strane.

Stojković bi dakle ostavkom načinio sebi medvjeđu uslugu i dužan bi bio Fudbalskom savezu Savezu da isplati milion evra, objavio je Sport klub.

U konačnom zbiru, uz već zagarantovanih milion evra za smjenu i dodatnih milion zbog eventualne ostavke, selektor bi morao da se odrekne skoro nevjerovatnih dva miliona evropskih novčanica.

Zato bi i odluka o ostavku, u aktuelnoj situaciji sigurnog ugovora do 2026. godine za Stojkovića bila fijasko. Selektor ima siguran i vrijedan papir da vodi „orlove“ i u narednim ciklusima Lige nacija i kvalifikacija za Mundijal u Americi.

Iako je reprezentacije Srbije eliminisana sa Eura već nakon grupne faze, Fudbalski savez Srbije zaradio je milion evra samo od dva remija u Njemačkoj.

Prethodno i oko 9,3 miliona evra od učešća na Prvenstvu Evrope, od čega je 60 odsto ostalo na Terazijama 35.

Ostalih 40 odsto raspodjelili u fudbaleri i stručni štab, selektoru je pripalo 12 odsto. Sličan iznos dobila je srpska kuća fudbala i od plasmana na Mundijal u Kataru, značajna sredstva slila su se na račun nakon promocije u „A“ diviziju Lige nacija.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This