Ovo je program košarkaša Srbije u Parizu: Čeka nas nikad čudniji sistem takmičenja na Olimpijskim igrama, a ovo je sve što trebate znati

Ovo je program košarkaša Srbije u Parizu: Čeka nas nikad čudniji sistem takmičenja na Olimpijskim igrama, a ovo je sve što trebate znati

Košarkaši Srbije sada imaju kompletiranu grupu i satnicu na Olimpijskim igrama – rivali su SAD, Južni Sudan i Portoriko, koji je na domaćem parketu izbacio Litvaniju u finalu kvalifikacionog turnira.

Košarkaška reprezentacija Portorika režirala je hladan tuš za Litvaniju na kraju kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu bilo je 79:68 u finalu turnira u San Huanu. Srbija je tako dobila neočekivanog rivala u grupi sa SAD i Južnim Sudanom.

Prethodne noći, Španija je nadigrala Bahame, a taj meč poseban je zbog istorije koju je ispisao Rudi Fernandes. Hrvatska nije uspjela da iznenadi Grke, a Brazil je demolirao Letonce u režiji Kabokla.

GRUPE NA OI

Grupa A: Australija, Grčka, Kanada, Španija.

Grupa B: Francuska, Nemačka, Japan, Brazil,

Grupa C: Srbija, Južni Sudan, Portoriko, SAD.

Satnica i raspored

Srbija – SAD 28. jul, 17.15

Portoriko – Srbija 31. jul, 17.15

Srbija – Južni Sudan 3. avgust, 21.00

Po dvije najbolje plasirane selekcije iz svake grupe obezbijediće plasman u nokaut fazu, kao i dvije od tri bolje trećeplasirane ekipe.

Kako se računa rangiranje trećeplasiranih

Na mini tabeli trećeplasiranih prvi kriterijum su osvojeni bodovi u grupi, pa koš-razlika, pa veći broj postignutih poena i, ako ni to ne riješi plasman tri tima, presudiće pozicija na FIBA rang listi.

Osam ekipa od 12 prolazi u narednu fazu, a one će biti podijeljene u četiri šešira.

Najbolje dvije ekipe, koje će biti u prvom šeširu, za rivale će dobiti dvije ekipe iz četvrtog šešira.

To su timovi koji su dalje prošli kao trećeplasirani iz svojih grupa u prvoj fazi.

Timovi iz drugog i trećeg šešira će se sastati u četvrtfinalu.

Selekcije koje su igrale zajedno u grupi u prvoj fazi ne mogu da se sretnu u četvrtfinalu, a u polufinalu ne mogu da se sretnu ni dvije najbolje ekipe iz prvog šešira.

Sve zavisi kako se odigra prva faza i to je prema ovom sistemu najbitnije.

Termini završnice

Svi mečevi četvrtfinala igraju se 6. avgusta, polufinale je na programu 8. avgusta. Meč za bronzu i finalni duel igraju se 10. avgusta, a cijela završna nokaut faza odigraće se u Akor Areni u Parizu.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This