„Odgovara mi njegova igra“ Đoković se prisjetio prethodnih duela sa Francuzom

„Odgovara mi njegova igra“ Đoković se prisjetio prethodnih duela sa Francuzom

Novak Đoković ubjedljivom pobjedom nad Gaelom Monfisom plairao se u četvrtfinale Mastersa u Sinsinatiju, ali i došao do skora od 19-0 protiv Francuza.

Poslije meča je na terenu rekao da mu odgovara stil igre koji gaji Monfis, iako na početku njihovih karijera nije bilo tako.

– Toliko godina se znamo, evoluirali smo i jedan i drugi. Fizički protiv Gaela nikada nije lako igrati. Bilo je nekoliko vrlo teških poena, posebno u prvom setu – rekao je Đoković, pa nastavio.

– Nisam smio da mu dozvolim da igra, napravio sam brejk na vrijeme i od tada nije bilo problema. Podigao sam nivo svog tenisa i definitivno mi odgovara njegova igra. Ali, veoma je dobro vidjeti ga ponovo na terenu – pohvalno će drugi teniser svijeta.

Istakao je da dobar servis pomaže na izuzetno brzoj podlozi u Sinsinatiju.

– Ovo je jedan od najbržih turnira na betonu, nije lako kontrolisati lopticu. Morate da servirate dobro i to može mnogo da vam pomogne. Kao što meni i jeste – naglasio je srpski teniser.

Potom je govorio i na srpskom jeziku, navodi B92.

– Postoje neki elementi igre koji odgovaraju meni sa njegove strane. U prvih nekoliko mečeva u našim karijerama smo igrali neizvjesne i fizički zahtjevne mečeve, ali kasnije sam pronalazio lakše načine da pobijedim. Lijepo je vidjeti ga nazad da igra – rekao je Đoković prije nego što se signal iz Sinsinatija izgubio.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This