Odbojkašice Srbije hoće da ujedine titule, posljednja prepreka je stara mušterija (VIDEO)

Odbojkašice Srbije hoće da ujedine titule, posljednja prepreka je stara mušterija (VIDEO)

Finalni je dan. Dan kada će se odbojkašice Srbije boriti za zlato na Evropskom prvenstvu. Protiv sebe će imati silno motivisanu Tursku i veliku većinu navijača u rasprodatoj dvorani u Briselu.

U20 časova, u sajamskoj Sali 12, svoju borbu za evropski tron počeće odbojkašice Srbije i Turske. Ekipe koje su prošle zime „razmijenile“ selektore sastaće se u posljednjem činu ove priče.

„Plave dame“ igraće svoje šesto finale na prvenstvima Evrope, a četvrto uzastopno. Cilj je jasan – povratak na tron.

U istoriji su srpske odbojkašice tri puta osvajale zlato – 2011, 2017, 2019. Prije dvije godine u finalnom meču u Beogradu zaustavila ih je Italija. U bogatim riznicama na Terazijama nalaze se još jedno srebro (2007), te dve bronze (2015, 1951).

Turska je na prvenstvima Evrope do sada osvojila dva srebra (2019, 2003) – zanimljivo oba na domaćem terenu, te još tri bronze (2021, 2017, 2011).

Dvije selekcije sastaće se peti put uzastopno u završnici kontinentalnog šampionata. Sva četiri prethodna duela pripala su „plavim damama“ – Srbija je slavila u finalu 2019, polufinalima 2021. i 2017. i meču za bronzu 2015. godine, piše Sportal.

Taj finalni duel iz Ankare i dalje se često prepričava jer su ga Srpkinje dobile poslije pet setova velike borbe pred nevjerovatnim domaćim navijačima.

To im daje samopouzdanje da će se i danas izboriti sa pritiskom, sa publikom i motivisanim rivalom. I da će još jednom, kao tog dana, ujediniti svjetsku i evropsku titulu.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This