Novak „počistio“ Alkarasa!

Novak „počistio“ Alkarasa!

Novak Đoković je drugi finalista na ATP Finalu u Torinu.

Srpski teniser se plasirao u svoje deveto finale Završnog mastersa, gdje će protiv Janika Sinera imati priliku da se bori za sedmu titulu. Savladao je Srbin Karlosa Alkaraza 2:0 u setovima.

Velika borba viđena je na samom početku meča i ništa nije naglašavalo u uvodu da će Novak Đoković rutinski da arhivira Karlosa Alkaraza. Španac je nestvarno servirao, a kako je vreme teklo sve lakše ga je čitao Srbin koji je na momente igrao kao da je on devetnaestogodišnjak… No, krenimo redom…

Odmah u prvom gemu dve brejk lopte imao je Alkaraz, odličnim servisima uspeo je da sačuva servis Novak. Velika borba viđena je u nastavku meča. Impresivno je delovao podatak da je Alkaraz u pet uvodna gema bio bez promašenog prvog servisa. Tek je u šestom morao da servira drugi. Čuvali su obojica svoje servise i bespoštedno testirali krajnje granice jedan drugog na opšte oduševljenje publike.

Sve do osmog gema gledali su navijači egal. Ukrotio je prvi teniser planete prvi servis rivala, te došao do dve brejk prilike. Prvu nije iskoristio, drugu jeste, a potom je „nulom“ potvrdio brejk i vođstvo 1:0 u setovima.

U trećem gemu drugog seta do brejk lopte došao je Novak. Dosta nervozno izgledao je rival, ali je uspeo sa dva as poena da dođe do izjednačenja i neutrališe opasnost. Nije dugo bio spokojan, još jednom je do brejk lopte došao Novak i iskoristio je uprkos odličnom servisu rivala. U narednom gemu potvrdio je Nole brejk i sav pritisak prebacio na rivala.

Nudio se Alkaraz i u petom gemu, Srbin ga je uveo u igru na razliku, došao do brejk šanse, ali je uspeo da se tada odbrani drugi igrač planete. Veliku šansu Alkaraz je imao u narednom gemu. Dve brejk lopte spasao je Đoković. Uveo gem u razliku i uspeo da sačuva stečeni brejk.

grao je Novak kao da je on onaj mlađi na terenu. Stizao je sve što je rival slao ka njemu, došao još jednom do dve brejk lopte, ali je kada je najpotrebnije bilo proradio servis Španca, koji je potom još jednom pogrešio i dao treću priliku za brejk Srbinu, iskoristio ju je Nole, koji je potom rutinski potvrdio brejk i plasman u finale gde će sutra igrati protiv Janika Sinera.

Agencije

 

CATEGORIES
Share This