„Nije ljudsko biće“ I najveći kritičar hvali Novaka Đokovića

„Nije ljudsko biće“ I najveći kritičar hvali Novaka Đokovića

Spski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa pošto je poslije spektakularnog preokreta savladao Italijana Lorenca Musetija s 3:2 (7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0).

Maratonski duel na Filip Šatrijeu Novak je riješio nadljudskim naporom, a priznanje mu je odao i Mats Vilander koji važi za najvećeg kritičara našeg asa.

Inače, Vilander je čak tri puta osvajao Rolan Garos, dok je takođe naveo da je Novak Đoković pravi primjer šampiona, piše Telegraf.

– Svaka čast Musetiju, ali to kako je Đoković iz 2:6 došao do 6:3, pa 6:0, to je nevjerovatno. Taj momak nije ljudsko biće, on postaje životinja na najvećim terenima na svijetu. To je idealan primjer kako su veliki šampioni spremni da pobjede i kada ne idu stvari njima na ruku sve vrijeme – rekao je Vilander, a onda dodao:

“To je jedan od razloga zašto i sada obara rekorde. Njemu inicijano nije stalo do rekorda, njemu je do toga da pobijedi Musetija u tri ili četiri ujutru, Rekorda se sjeti kada ga neko podsjeti. ‘Da, oborio sam još jedan rekord’, ali za njega je to svakodnevni posao. Nevjerovatno je što to radi tako dugo. Ima 37 godina, a i dalje živi od trenutka do trenutak. Do kad ćeš tako Novače?”

Agencije

CATEGORIES
Share This