Nije ispunio očekivanja: Majk Tobi na pragu odlaska iz Zvezde

Nije ispunio očekivanja: Majk Tobi na pragu odlaska iz Zvezde

Centar Crvene zvezde, Majk Tobi nalazi se na pragu odlaska iz kluba prema saznanjima Telegrafa. Košarkaš sa slovenačkim pasošem mogao bi da napusti crveno-bijele u danima koji predstoje.

On je u dosadašnjem dijelu sezone pružao bolje partije u ABA ligi nego u Evroligi, a uprkos svemu ipak nije zadovoljio očekivanja zbog čega bi mogao da promijeni sredinu.

Postoji interes drugih klubova da dovedu Majka Tobija u svoje redove, što bi naravno bila dobra vijest za Crvenu zvezdu, prije svega zbog činjenice da bi oni u tom slučaju preuzeli na sebe i njegov ugovor.

Za Tobija su trenutno zainteresovani Valensija i Cedevita Olimpija pa ostaje da se vidi gdje bi on mogao nastaviti karijeru. Poslije meča sa Cibonom u ABA ligi početkom decembra trener Janis Sferopulos istakao je da Tobi mora da prenese svoje dobre partije iz regionalne ABA lige u Evroligu.

– Veoma sam srećan zbog Majka, mora čvršće u odbrani i tako može da napreduje, ali mora da bude konstantniji i u Evroligi i u ABA ligi. Kako igra u ABA ligi, neka igra i u Evroligi – rekao je tada Sferopulos, prenosi Telegraf.

Statistika to i potvrđuje – u ABA ligi je Tobi na velikih 11,3 poena po meču uz 4,8 skokova, dok je u Evroligi na svega 3,9 poena uz 3,2 uhvaćenih lopti.

Agencije

CATEGORIES
Share This