Načelnik Perić darovao male fudbalere ŠAMPIONE regije: “JURIŠ” NA VRH REPUBLIKE SRPSKE

Načelnik Perić darovao male fudbalere ŠAMPIONE regije: “JURIŠ” NA VRH REPUBLIKE SRPSKE

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić sa saradnicima ugostio je danas ekipu malog fudbala Osnovne škole “Aleksa Šantić” iz Ugljevika koja je osvojila prvo mjesto na regionalnom takmičenju regije Semberije, Majevice i Birač te se plasirala na republičko takmičenje.

Perić je mladim fudbalerima poželio sreću na predstojećem republičkom takmičenju u Banja Luci i uručio im komplet dresova kao i dresove za žensku ekipu za šta je iz budžeta opštine Ugljevik izdvojeno 1.000 KM

-Ponosan sam na ovaj fantastičan rezultat koji su ostvarili momci iz naše ugljevičke osnovne škole a uvjeren sam da je to i rezultat našeg marljivog rada u prethodnom periodu i stvaranja uslova za razvoj sporta kod djece gdje smo nesebično materijalno i na sve načine pomagali Školu sporta, fudbala, košarke, plivanja ali i ulagali u sport i sportsku infrasttrukturu-istakao je Perić.

Posebno je Perić čestitao ugljevičkim mladim fudbalerima jer su među najboljih šest ekipa u Srpskoj u konkurenciji od 180 škola.

-Naša dužnost i obavaza je da ističemo najbolje i oni su naši šampioni, zlatni momci koji na najbolji način prezentuju naš Ugljevik-dodao je Perić.

Kapiten ekipe Dragan Petrović zahvalio je na darovima i izrazio očekivanje da će ponovo ostvariti rezultat koji će obradovati Ugljevičane.

-Potrudićemo se da osvojimo jednu od medalja-naglasio je Petrović.

Nastavnik fizičkog vaspitanja Igor Stevanović, koji sa klupe predvodi ovu ekipu,  istakao je ljudske osobine ovih momaka i dodao da su izuzetno posvećeni sportu i fudbalu.

-Oni su svojom željom, motivima i radom zaslužili  republičko takmičenje. U ogromnoj konkurenciji oni su pobijedili na regionalnom takmičenju i dokazali da su najbolji. Na republičkom takmičenju koji će se održati od 15. do 17. maja U Banja Luci predstavićemo naš Ugljevik i našu opštinu u najboljem svijetlu-rekao je Stevanović i zahvalio za podršku načelniku Periću i opštinskoj upravi.

Prijemu su prisustvovali direktor Osnovne škole “Aleksa Šantić” iz Ugljevika Vladimir Đokić, predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić, zamjenik načelnika Vanja Zekić, načelnik Odjeljena za finansije Ruža Jović i načelnik Odjeljenja društvenih djelatnosti Verica Petrović.

ISTOK

CATEGORIES
Share This