Moćan govor Đokovića nakon Laureus nagrade „Ne mogu da vjerujem da mi ti uručuješ ovu nagradu, nije bitno odakle si…“

Moćan govor Đokovića nakon Laureus nagrade „Ne mogu da vjerujem da mi ti uručuješ ovu nagradu, nije bitno odakle si…“

Srpski teniser Novak Đoković po peti put u karijeru dobio je Laureus nagradu za najboljeg sportistu godine, a nakon toga održao je moćan govor.

Đoković je priznanje Laures do sada osvajao četiri puta 2012, 2015, 2016. i 2019. godine, a sada je to učinio i peti put čime je sustigao Rodžera Federera koji je takođe pet puta dolazio do ove nagrade.

Đoković je osvojio tri od četiri grend slema 2023. godine, ali i tri turnira iz masters serije i jedan ATP turnir – Adelajd, godinu je okočao na prvom mjestu rang liste.

Nagradu mu je uručio legendarni NFL igrač Tom Brejdi.

Potom se zahvalio i Akademiji.

– Laures je specijalna organizacija i zaista sam počastvovan što sam imao prilike da 2012. primim nagradu. Osnivač Glorious Sports Akademije i Nelson Mendela, koji je bio prvi predsjedavajući, a koji je rekao da sport ima snagu da promijeni svijet… Imamo priliku da vidimo da djeca imaju priliku da biraju sport, a ne ulicu, sport kroz koji mogu da razviju neka krucijalna znanja i krenu u pravom smjeru. Hvala Akademiji koja u ovih 25 godina pokušava da unaprijedi živote skoro 7 miliona djece. Biti dio nečega što zaista ujedinjuje svet je fantastično i pokazauje pravi put, bez obzira odakle dolazite, koji jezik govrite, koje ste boje kože…Sport nas sve ujedinjuje, ima moć da nas inspiriše i ima snagu da ujedini ljude – dodao je Novak.

Zatim je pomenuo i brojne sportiste.

– Ovde ima zaista sjajnih tenisera, tu su Rafa, Karlsos, Martina… Boris. Mi jesmo pojedinačni sport, ali mi svaki uspjeh dugujemo našim porodicama. Htio bih da pošaljem i veliki zagrljaj mom timu, Oni su bili zaista velika osnova mog uspjeha u sezoni kada sam postigao velike rezultate u karijeri – zaključio je srpski teniser.

Agencije

CATEGORIES
Share This